3 Idei pentru fiecare zi. Mergi pe ele

Fiecare om trece prin momente si perioade grele. Unele lucruri ce se intampla sunt intr-adevar aproape de limita groaznicului, iar altele sunt doar in capul nostru. 10% este realitate 90% sunt inchipuiri, superstitii si in cele din urma, scenarii.

Mark Twain, subliniaza mult mai bine aceasta ipoteza printr-un citat care suna asa: “In viata mea am avut mii de probleme, dintre care majoritatea nu s-au intamplat cu adevarat.”

 

Postura in care ne pozitionam si alegerile pe care le facem ne fac sa continuam sau nu. Insa exista diferente vizibile intre victime si luptatori. Faptul ca, cu totii suferim reprezinta o mai mica sau mai mare lectie de viitor. Ce faci dupa o “lectie“?, cam asta e ideea… Psihologic, e bine sa treci repede peste, insa fara sa analizezi si de ce ti se intampla lucruri rele, risti sa faci aceleasi greseli ce te vor aduce in starea initiala.

Cele trei idei pe care trebuie sa ti le amintesti zilinic, pentru a merge mai departe:

1. Esti un om, nu o boala

2.Va veni o zi in care sansa ta se va imperechea cu cunostintele acumulate.

3. Vei fi invins doar atunci cand mintea ta iti va spune asta in fiecare zi

1. Esti un om, nu o boala. Momentele in care tu si mediul inconjurator incepeti sa renegati propria persoana sunt momentele de cumpana si in acelasi timp de analiza. De ce trebuie sa fii atat de dur cu tine? Intreaba-te de doua ori daca inainte de a te simti marginalizat, cei din jurul tau se comportau altfel cu tine. Daca raspunsul e DA, atunci fa bine si intelege ca nu exista perfectiune. Cu totii vrem sa ajungem in Rai si cu toate astea nimeni nu vrea sa moara, corect?!?. Ai scopuri bine definite pe aceasta lume, trebuie sa iesi putin din “cutie” si sa le intelegi. Nimeni nu incearca sa te scoata afara din univers, nimanui nu-i pasa cand esti prea fericit, nicaieri nu vei fi fericit atata vreme cat nu gasesti fericirea in tine si in ceea ce faci.

2. Va veni o zi in care sansa ta se va imperechea cu cunostintele acumulate. Fiecare om are cel putin odata-n viata sansa lui. Unii de doua ori, altii de trei, insa atunci cand sansa sau ocazia excelenta te prinde nepregatit n-o s-o mai consideri sansa sau oportunitate. 100% pregatit nu exista. Cunostintele acumulate te vor ajuta in momentul in care se va ivi si sansa. Deci, fiecare om are sansa lui. Pregateste-te ca si cum stii ca e aproape si da-i sansei o sansa.

3. Vei fi invins doar atunci cand mintea ta iti va spune asta in fiecare zi. Aici se gaseste frumusetea. Noi, oamenii suntem usor “indecisi”. Intr-o zi suntem 100% motivati, in alta zi credem ca nu mai sunt sanse insa niciodata nu ne dam batuti si mergem usor, usor mai departe. Pasi mici. Nu te poti hrani cu gandul infrangerii, asta e clar, iar ceea ce te tine motivat te face sa mergi mai departe. Abandonul se intampla mai intai in minte. Dar oamenii nu abandoneaza, ei cauta solutii chiar si atunci cand sansele sunt slabe.

Nu cauta perfectiunea, vezi fericirea in tine, intelege ca nu te vei da batut niciodata pentru ca esti om, pregateste-te stiind ca intr-o zi vei avea sansa ta, retine ca esti un om, nu o buba ce trebuie rupta.

Iulian Costea

 

 

 

Leave a Reply