APROAPE AM FACUT PE MINE

Am avut un vis ieri noapte incat aproape am facut pe mine.

La cei 33 de ani pe care-i am, mi-a fost frica sa deschid ochii. I-am deschis si stii cum e!…te astepti sa rasuflii usurat ca nu s-a intamplat cu adevarat.

Dar nici vorba de asa ceva. In momentul in care am deschis ochii am constientizat claritatea visului. Ti s-a intamplat?

Am deschis ochii si m-am ghemuit. Daca eram singur, nu stiu ce faceam.

Si sincer iti spun, a fost un vis atat de clar si atat de limpede incat toata ziua n-am fost bun de nimic.

Stiu, un simplu vis, insa pe mine m-a cam dar peste cap. Si daca tot a fost atat de clar totul am zis ca poate trebuie sa invat ceva din visul asta…!?

In aceeasi noapte, totul avea sens si as fi vrut sa ma trezesc de dimineata cu acelasi sens putrernic, insa ”lectia” s-a mai diminuat. Cam de doua ori.

Mi-am dat seama de doua lucruri fara a avea importanta ordinea lor, iar visul cred ca m-a ajutat intr-un fel.

un-vis-urat

1. Reactionand atunci cand esti atacat(a) nu faci decat sa inrautatesti situatia

Si apropo, era o morala intr-o poveste care se concluziona cam asa ”atunci cand esti in rahat, tine-ti gura.” Click sa vezi clipul.

Nu stii de cine dai in trafic sau la banca sau la patinoar sau la cinema sau in parcare la Mall. Aunci cand decizi sa arati cat esti de dur si ti se pune pata, e foarte posibil ca pata celuilat sa fie deja activa si s-o patesti.

Deci, atunci cand simti ca ”trebuie” sa reactionezi (fizic sau verbal), trage o gura de aer numarand pana la cinci si expira aerul din piept numarand pana la 8.

Iesi discret din orice conflict cu gandul ca acasa sau in parcare la Mall sau la banca sau la pationoar te asteapta cineva drag.

Nu da doua secunde de reactiune pe o intreaga viata de liniste. Nu stii ce-i in minea celul cu care te contrezi.

2. Esti atat de suparat in vis pe cat de suparat erai cand te-ai asezat in pat cu gandul de a dormi.

Noaptea e pentru somn si implicit lniste. In noptile in care te asezi in pat agitat, e posibil ca visele sa fie agitate. Nu exista oameni fara probleme insa tot acesti oameni se ”leapada” de orice gand disfunctional in noptile ce au ca scop odihna.

Iulian Costea

Leave a Reply