Big Brother in realitate

Cica o parte dinte noi, am ales constient sa fim un pic mai duri cu noi si cu cei din jurul nostru pentru simplu motiv ca vrem respect. Si oricine o poate face, credeti-ma pe cuvant sau cercetati in interiorul vostru. Nu-i greu, insa ganditi-va la emisiunea Big Brother! Intra concurentii in case si-si joaca rolul. Se straduiesc sa fie naturali pe cele mai eficiente cai ale stradaniei. Temporar! In primele zile cu totii sunt usor falsi si-si accepta mai mult sau mai putin rolul. Apoi, parca in slow motion, nu-si mai constientizeaza rolul sau obiectivul final din simplul fapt ca-i domina emotiile. Atunci devin naturali si abia atunci se fac placuti sau nu. Isi castiga respectul pe criterii de naturalete si se accepta sau nu…In final, doar unul castiga! Un singur invingatori dupa o lupta puternica pe idei preconcepute in prima faza, si naturalete in a doua. Finalul il arata pe invingatorul natural. Concurentii prefacuti au pierdut de mult, inainte sa paseasca in casa chiar.

Nu-i asa si in viata de zi cu zi Vs. De ce emisiunea Big Brother are un succes atat de mare?

  • Nu ne place noua sa insiram la citate fara discernamant?
  • Nu ne impunem o anumita conduita dupa care trecem in cealalta extrema?
  • Pai n-am zis tot noi printr-un citat ca extremele dauneaza si echilibru’ e cel ce-ar trebui sa ne defineasca?
  • Nu spunem noi ca nu banii sunt totul, insa face totul pentru bani?

Casa Big Brother in primele 3 zile e plina de bunatati si distractie pentru ca mai apoi totul sa se altereze si distractia sa devina stres. Cu ce ramai? CU EXPERIENTA, DESIGUR! Si o repeti ori de cate ori de iveste ocazia.

Oamenii devin falsi din cel putin trei motive:

1. Ascund un interes major.

2. Au nevoie de alinare.

3. De dragul unei bune comunicari.

Partea proasta e ca la punctul 3, interlocutorul isi va da repede seama… Si daca 3-ul e usor de dibuit ce se intampla cu 1 si 2?

 

Iulian Costea

 

 

 

 

 

Leave a Reply