Cand iti vine sa-ti plangi de mila, uite-te atent in oglinda

Vreau sa vad daca uiti mesajul meu de la inceputul acestui articol. Te rog sa te reintorci la randul albastru de mai jos, dupa ce urmaresti filmuletul. Nu-l citi acum!

Nu-ti mai plange de mila pentru soarta ta. Nu-l plange de mila pe Nick Vujicic pentru soarta lui. Nu plange pe nimeni de mila. Mobilizeaza-te si intelege ca totul se intampla cu un scop. Ai reusit?

“Nimic nu e groaznic”, ati auzit vreodata pe cineva spunand asta? Eu personal am auzit multi oameni spunand ca totul se intampla cu sens. Daca tu nu ai auzit, e posibil sa fii inconjurat de oamenii nepotriviti.

Nu am fost invatati de mici si nimeni nu ne-a spus ca:

  • o sa ne imbolnavim
  • o sa suferim
  • o sa plangem
  • o sa fim atat de debusolati, incat o sa avem nevoie de ajutor
  • o sa credem in ceva, iar apoi o sa fim dezamagiti
  • o sa fim tradati in dragoste
  • o sa fim tratati cu superficialitate si aroganta
  • o sa fim tradati, poate de cei mai buni prieteni…

 

-etc,

si totusi, totul ni s-a intamplat. Nimeni nu ne-a atras atentia ca lucrurile se intampla cu un sens, am inteles asta singuri dupa momente de suferinta si deznadejde maxima. Am oftat, ne-am plans de mila si ne-am intrebat “de ce tocmai mie mi se intampla?”

De cateva ori in viata ne-am gandit daca mai avem vreo sansa si am cautat cu disperare o urma de speranta. Unii am gasit-o, altii din pacate, nu.

Pana la o varsta ne-am uitat la televizor la dramele altora si eram convinsi ca noua nu are cum sa ni se intample ceva rau. Nimic nu avea cum sa ne atinga. Eram copii, iar copiii sunt feriti de rele !?!

Mamele noastre se uitau pe vremuri la “SURPRIZE, SURPRIZE” si nimeni nu le putea scoate din acel cadru, pana la finalul emisiunii. Venea tata acasa si spunea “Iar te uti la porcaria asta?”, in timp ce pleca in camera de alaturi si apasa butonul telecomandei pe NUMARUL 1, pe TVR1 , la emisiunea “SURPRIZE, SURPRIZE”. Se uitau impreuna la emisiune la doua televizoare, in camere diferite. Nu vroiau sa-i deranjeze nimeni, nu vroiau sa se vada unul pe celelalt cum plang ca niste copii carora le-au foat luate jucariile. Plangeau pentru dramele si bucuriile altora, si plangeau cu lacrimi mari printre sughituri.

~Adevarul e ca ne cam place sa ne uitam la altii cum sufera si sa le aratam putina compasiune.

~Ne place deasemenea sa plangem cu speranta ca ne vom descarca si dupa acest episod, ceva miraculos se va intampla in viata noastra. Trebuie sa fie asa, ne spunem tot noi!

Totusi, de ce facem asta? Ganditi fiecare!

 

E prima data de cand am inceput sa scriu seria de articole motivationale cand ma adresez tuturor si nu mai folosesc persoana a II-a.

Stiti care e de fapt adevarul?

 

~Nimic nu e groaznic, absolut nimic, totul se petrece si se intampla cu un sens. Fiecare ne invatam lectia dupa o experienta mai putin placuta. Primim pedepse pentru a ne mobiliza si a reface intregul proces. Pana si moartea e un proces absolut normal, dar promit sa nu mai pomenesc de ea.

 

~Prea rar intelegem ca dintr-o experienta neplacuta sa extragem si invataturi pozitive.

~Prea des gandim ca totul ni se ia si nimic nu ni se da.

 

Va las sa va uitai la acest filmulet, fara sa mai “comentez”.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=7mS8cFVq9n4″]

 

Cum te simti acum? Norocos?  las? plin de energie? bucuros?

Te-am rugat ceva la inceputul articolului, mai stii ce?

Sa auzim de bine,

Iulian Costea

 

 

 

Leave a Reply