Cati copii nu vor ca parintii sa fie mandri de ei, insa…

Unul dintre motivele pentru care oamenii evolueaza in mod constant, sunt parintii. Presiunea sau dragostea din partea celor “mai mari”, se escaladeaza asupra copilului.

Omenii se simt datori si vor sa raspunda pentru tot ce au primit de la partinii lor, cel putin in prima etapa a dezvoltarii personale. Unii au primit totul, altii mai putin iar altii nimic.

Azi nici nu mai conteaza. Fiecare, in stilu-i vrea si se zbate sa demontreze ca:

~primind totul, vor da totul

~primind putin, vor face mai mult si mai mult si mai mult

~neprimind nimic, motivatia de a realiza parca e cea mai buna hrana pentru aceasta. Parca e un jet de apa ce curge cotinuu si cu presiune.

Niciunul din cele trei categorii nu reunta la “lupta”.

Indararjirea cu care s-a “luptat” de-a lungul anilor in tara sau in afara tarii, nu are margini si limite. S-a muncit orbeste numai pentru a demonstra ceva.

In postura de copii, ne aflam cel putin pana in momentul in care parinitii nu mai sunt langa noi. In tot acest timp, momentul in care realizezi ceva foarte maret sau greu, agenda telefonului parca sa blocheaza pe mama sau tata. Suni si incepi sa insiri la realizari. Cine te mai asculta ca “batranii tai”?

Se bucura si familia ta se bucura si rudele, insa ei se bucura si pentru ca vor impartii cu tine din partea materiala. In schimb cei ce te-au facut mare, se bucura dezinteresati. Sunt atat de hraniti sufleteste, incat pentru ei totul e aranajat. Esti tu bine…in rest nimic nu mai conteaza.

Si atunci, daca tot esti atat de alimenat(a) de apartenenta asta la bucurie si reusita, de ce sa n-o dublezi tocmai din acest motiv?

Daca tot vrei sa raspunzi cu recunostinta oamenilor buni ce te-a adus pana intr-un punct, de ce din cand in cand ai dubii despre tine?

Daca le-ai demonstrat altora ca poti sa realizezi ce nu-si imaginau vreodata, de ce te opresti si ai momente cand nu mai crezi in tine?

De ce nu-ti arati si tie ca poti sa incetezi in a te trata atat de aspru si a fi mai dur cu tine decat toti ceilalti?

De ce te judeci de fiecare data cand ai o zi mai proasta?

Stii de ce?

Pentru ca n-ai inteles ca de fapt tot tu esti cel mai bun prieten al tau!

Leave a Reply