Ce mi-as fi dorit de la 2018 si “smecherul” … nu “mi-a dat”

  1. Mi-as fi dorit sa nu mai alerg ca un descreierat.

Dar am alergat ca un taur de corida, care, epuizat uneori, isi schimba directia de mers. Unii ii spun “adaptabilitate” eu ii spun “fara directie”. Goana, goana… dupa nu stiu ce.

2. Mi-as fi dorit sa am mai mult timp pentru analiza.

Dar analiza a fost facuta intotdeauna intre doua decizii, aparent usor de luat sau in timp ce apasam butonul espresorului, gata sa-mi mai dea o cafea mica si tare de care stiu acum ca nu aveam neaparata nevoie. Si drumul de la espresor inapoi la scaun, “la treaba” era tot timpul scurt si lin, analiza mea indepartandu-se de mine intr-o secunda.

 

3. Mi-as fi dorit sa fiu mai atent cu copiii si nevasta.

Dar atentia nu a fost deloc asa cum o meritau. Am o nevasta si doi copiii absolut superbi (care nu-mi cer marea cu sarea), nu ma “incurca” zilnic cu telefoane si probleme, insa am pus munca pe primul loc si “ea” a avut de castigat iar ei, probabil de pierdut.

4. Mi-as fi dorit sa-mi scot parintii si socrii la o plimbare la munte.

Dar de unde? De unde sa mai iau niste timp? Cum sa le fiu eu recunoscator pentru toate, cand eu am tot timpul “treaba”. Sunt curios;  daca in viata asta o sa raman “fara treaba” o sa-mi scot toata familia doar la o plimbare la munte, fara alte schimburi?!

5. Mi-as fi dorit sa lucrez mai eficient.

Dar eficienta e data peste cap de cererile pe care le primesc ora de ora si parca n-am fost in stare sa prioritiez, din teama de a nu neglija sau supara vreun client. Eficienta a fost schimbata de multe ori cu “foarte multe de facut repede si ” – se rezolva“” sau cum zic batranii nostri; cu bajbaiala.

6. Mi-as fi dorit sa dorm mai devreme.

Dar cum poti sa dormi cand a doua zi te asteapta o mie de lucruri de facut si noaptea e “cel mai bun moment” in care sa iti faci griji? De ce s-o las sa treaca linistita? A doua zi de dimineata imi parea rau ca am inghitit la galuste fierbiniti, dar ce folos!? Stomacul tot “ars” a functionat.

7. Mi-ar fi placut sa citesc mai mult.

Dar cum o poti face cand in cap, ai alte 1000 de ganduri si le amesteci cu randurile la care altii au pus tot sufletul cand le-au scris? Cum sa mai pot fi atent si la experientele si sfaturile altora, cand viata se petrece si se comporta cu mine de parca am doctoratul luat deja in acest domeniu enigmatic?!

8. Mi-ar fi placut sa mananc mai atent si sa schimb paharul de alcool pe cana cu ceai.

Dar de ce sa ies eu din retetarul de succes al oamenilor cu aceleasi comportamente vedeta? De ce sa stau si sa savurez o rosie cand pot lua in graba o merdenea ca sa-mi potoloesc foamea si sa ma intorc la ceea ce e importat pentru mine?!

De ce sa nu beau un pahar de vin (sau doua sau trei), de sete si stres in schimbul unui ceai plictisitor de aromat?!

9. Mi-as fi dorit o viata mai linistita.

Dar cum o poti avea, daca ai nevoie si iti doresti sa fii validat si ai atata nevoie de mai multi bani, munciti pana la ultimul strop de energie ca sa faci nu stiu ce cu ei?!

Poate nu stiu eu secretele, poate nu sunt, poate le-am uitat si nu ma vait de nimic, dar, acum…

Acum, ca stiu ce nu “am primit” de la 2018 si stiu si ce am oferit si de oferit, o sa le iau pe toate la rand si o sa le cer de la 2019, intr-o ordine a dracului de logica. Asta vreau eu, asta cred ca merit.

Intre timp, mai sorb o gura de cafea…

 

Iulian

 

 

 

 

 

 

surse foto: https://manastireasfantafamilie.wordpress.com/2013/12/09/plimbare-la-munte/

 

Leave a Reply