Chiar esti ceea ce gandesti?

Ai fost la cinema la un film desigur. Stiu asta, fara sa te mai intreb.

Ai privit si ai ras, ai privit si ai plans! Crezi ca au pus ceva pe scaun care sa te faca sa razi sau sa plangi? Tu stii oricum mai bine decat mine care este motivul. La trei scaune de tine era un domn, care in timp ce tu plangeai sau radeai, el bea zgomotos dintr-o sticla cu apa, ii punea dopul la fel de zgomotos, se stergea la gura si privea in continuare filmul, fara vreo reactie emotionala.

Acele imagini de pe ecran, te-au facut sa reactionezi, in timp ce pe tipul zgomotos l-au lasat rece!

Intrebarea este unicat: daca un anumit subiect te poate face sa razi sau sa plangi, te poate face sa fii util sau inutil altora?

Titlul articolului, il dam uitarii deseori si poate cu motiv.

Un domn bine, trecut de 40 de primaveri, a afirmat ca nu crede in acest titlu, pentru ca daca ar crede asta, ar insemna sa fie fata. Mie mi se pare destul de rezonabil, pentru ca asta ne face sa ne intrebam: ce anume ne influenteaza modul de gandire?

Punctual, ceea ce se intampla in mintea ta, si oamenii cu care te asociezi iti influenteaza gandirea. Gandirea iti influenteaza actiunile. Actiunile iti influenteaza performanta. Performanta are un rol crucial in determinarea gradului de succes si de fericire.

Un exemplu:

Intr-unul din episoadele unui serial horror, un maniac isi face abonament la una din bibliotecile cunoscute. A doua zi, asociatia bibliotecarilor, raporteaza 100.000 de noi tineri ce din ziua respectiva, detin  permis de intrare in biblioteca.

 

Alt exemplu:

O companie de confectii, si-a prezentat noua colecite de jeansi. Nimic neobisnuit, insa toata prezentarea a fost facuta in show-ul Oprah. Nu era vorba de reclama, era pur si simplu o prezentare a noilor tendinte. In urmatoarele 72 de ore , compania a epuizat stocurile de jeansi din toate statele.

Facand o paralela intre cele doua exemple, un senator a afirmat: “Daca in treizeci de secunde vand sapun, si in treizeci de secunde vand o masina (in pauzele filmului sau show-ului), atunci in douazeci si cinci de minute de violenta fascinanta, pana la urma vand violenta.”

Acest moment in care iti trasmit acest mesaj, e foarte important. Nu ma dau de┼čtept, insa am simtit pe propria piele.

Mesajul: Ai mare grija si fii foarte atent cu ce-ti hranesti mintea, pentru ca asta iti va influenta si afecta actiunile, care si ele iti vor afecta modul de viata si implicit viitorul.

Ma crezi pe mine, sau ochii tai?

“Daca inveti niste metode, vei fi incatusat de ele, dar daca inveti pricipii, iti vei putea concepe propriile metode.” – Ralph Waldo Emerson

 

Cu drag

Iulian Costea

Leave a Reply