Cel mai eficient truc, pentru a-ti trezi copilul dis de dimineata

De o luna a inceput un nou an scolar , iar cei mai multi dintre copii sunt nevoiti sa se trezeasca dis de dimineata.

Cu speranta ca, copilul tau doarme mult mai devreme ca de obicei ( eu as recomanda maxim 22.00) iti dau un truc in cazul in care indiferent de orele la care adorme, copilul tau nu prea are chef sa se trezeasca.

Nu cred si nu vreau sa fie asta o problema , in fond si adultii se confrunta cu asa ceva , insa la noi e altceva. E vorba de lene si de lucrurile pentru care ne simtim motivati sa ne trezim in zori… sau nu.

Pe copii, in schimb ii putem ii putem forma de mici cu ideea ca trezitul de dimineata e un real castig.

Familia ta se confrunta cu o astfel de “problema”?

Mama incearca sa-l trezeasca intr-un mod cat mai placut pe cel mic , venind cu halatelul de plus deasupra patului si astfel spera sa-l “culeaga” din culcusul caldut. El nu vrea si exclama “NU POT , MI-E SOMN …MI-E SOMN , NU POT”. Scenariul se repeta de 5-6 ori si uite asa de la primele ore ale diminetii risti sa te enervezi usor.

CE E DE FACUT ?

Presupunand ca asa se intampla de ceva vreme in fiecare dimineata e timpul sa faci ceva, pentru ca la urmatorul sunet al alarmei ceasului sau telefonului, micul scolar sa fie in picioare fara sa mai aduci halatelul preincalzit usor pe calorifer.

IN TIMPUL ZILEI , CAND COPILUL E ENERGIC SI CONSTIENT POTI DISCUTA CU ACESTA DESCHISĀ  ;

-Puiutule tu stii ce este creierul ?

In cazul in care copilul nu stie , explica-i atent care sunt functiile creierasului lui si cum acesta poate fi influentat pozitiv si/sau negativ.

In cazul in care rapunsul la intrebarea de mai sus e DA , atunci explica-i;

-Puiutule , daca in fiecare dimineata ii tot repeti creierasului tau ca ti-e greu sa te trezesti si ca nu poti … nu poti (aici implica-te si nonverbal , perin gesturi discrete), intr-o buna zi acesta (creierul) , va ceda si va asculta comezile tale. Te vei trezi dupa ora 9 sau 10, cand copii sunt deja implicati in fel de fel de activitati scolare interesante, utile si placute. Iti doresti asta ?

La intrebarea “Iti doresti asta”?, raspunsul ar fi bine sa fie “NU” si atunci inseamana ca ti-ai facut treaba.

 

Sunt multe alte variante mult mai pozitive pentru ati face copilul sa se trezeasca dimineata, insa acest truc il consider de departe cu un impact puternic.

 

Bafta multa si iti spun ca in cele mai multe cazuri, trucul FUNCTIONEAZA.

Leave a Reply