Cum sa esuezi in trei (3) pasi simpli, alaturi de cei pe care-i “venerezi”

 

“Cireasa de pe tort”…o gasesti printre intre ultimele zece fraze.

Cum esuezi in viata stand alaturi de persoanele pe care le “venerezi”

 

Curiozitatea omului sarac cu duhul, in materie de “ce faci tu cu viata ta?!”, te afecteaza puternic,  fara sa-ti dai seama. Ai senzatia ca poti trece de orice rautate venita din “exterior” pentru ca iti cunosti foarte bine directia in viata.

Cu cat iti faci mai publice si mai detaliate planurile legate de viata personala si profesionala cu atat “te inunzi” in esec.

Cu cat esti mai discret in legatura cu planurile tale cu atat iti cresc sansele sa realizezi ceea ce ti-ai propus. In fond, bucuria cu cine o imparti, dar tristetea?

E posibil sa ai nevoie de exemple concrete de la mine ca sa crezi ce spun mai sus, insa uite-te mai atent la oamenii din jurul tau si observa singur; Cand devii tu interesant pentru ei!? Cand?

~Cand tu esti foarte vesel, bucuros, energic si motivat, reusesti sa “versi” aceste sentimente si familiei tale si…cam atat, pe restul, nu-i intereseaza. Ba da, intr-un singur caz ii intereseaza; atunci cand tu, i-ai platit sa devii ca ei, deci ei, sunt “antrenori de minti”.

~Cand tu esti foarte trist, lipsit de energie, demotivat, reusesti sa “versi” aceste sentimente si familiei tale si…cam atat, pe restul, nu-i intereseaza. Ba da, intr-un singur caz ii intereseaza; atunci cand problemele tale seamana cu ale lor si intensitatea trairilor lor, se micsoreaza, deci “ei”, castiga. 🙂

Planurile tale sunt numai ale tale si ale familiei tale; maxim una doua persoane in care ai incredere ca-ti pot sustine imboldurile si trairile, merita sa-ti cunoasca tintele. Restul, e poveste de spus inainte de somn!

Citat-Dale-Carnegie1

Apuca-te de maine sa spui la zece prieteni despre planurile tale ambitioase si vei observa repede, doua aspecte:

blogg

1. Cel putin jumatate dintre ei (“prietenii tai”), iti vor da detalii precise despre cum vei esua.

2. Iti vei da seama ca nu ti-ai ales corect prietenii si aici e numai si numai vina ta ca si in punctul “1”.

Daca exista si aspectul “3”, in care cu totii te vor ridica pe culmile gloriei fara sa fie nevoie sa demonstrezi ceva, acest articol nu este pentru tine si te felicit sincer. 🙂 Cinste tie, prietene, vreau neaparat sa te cunosc!

Are sens? Gandeste-te fara sa actionezi si poate in acest fel iti vei infrana tentatiile de a-ti comunica gandurile, “maselor” de oameni gata sa “te sprijine”.

Din cei “gata sa te sprijine”, cati te-au sprijinit cand ai avut nevoie. Si fii concret! Sau n-ai avut nevoie?

“Foarte exact”, cu mii de ani in urma se spunea ca daca cei din jur iti vor cunoaste planurile si ambitiile, o parte din ei isi vor petrece restul vietii, preocupati sa te incurce in atingerea telurilor personale, ignorandu-si viata personala si facand tot ce le sta in putinta s-o faca “praf” pe-a ta.

Daca vrei sa esuezi de la orice plan in 3 pasi simpli, fa urmatoarele lucruri

1. Imprieteneste-te repede cu toti prietenii – prietenilor – prietenilor tai, fii sufletul tuturor evenimentelor “ieftine”, si incepe sa le spui tuturor despre planurile tale de viitor. Fa asta cu detalii si ti-ai asigurat esecul.

2. Vorbeste si povesteste mai mult decat crezi in visurile tale, inclusiv vecinilor de bloc, pe e-mail si pe facebook. Spune-le tuturor cum o sa resusesti tu sa fii “No. 1 in the world”.

Apropo, acum 10 ani, o veste buna ajungea la numai 20% din “publicul tinta”, in schimb o veste proasta, ajungea la 80% din publicul tinta. Dar astazi avem retele de socializare, si, dupa cum stii, livrarea vestilor proaste inregistreaza cresteri cu pana la ‘mie la suta. 😉

3. Crede in sfaturile “bune” pe care ti le dau oamenii care n-au facut nimic in viata sau care asteapta fericiti ziua in care-si vor ridica ajutorul de somaj (nu ma intelege gresit, se poate intampla aproape oricui sa fie nevoit sa solicite somaj), si nu te increde in familie si cei 1-2 oameni care ti-au fost mereu alaturi. N-au cum sa stie ei ce stie majoritatea proaspetilor prieteni! 😀

 

Daca nu vrei sa esuezi de la planul tau, tine minte un singur lucru.

Alatura-te si fii totuna cu gandurile, actiunile si deciziile familiei tale si crezi doar in cei unu-doi (1-2) oameni care au fost langa tine la bine si la greu.

Si daca dupa acest “sfat” vei ajunge sa esuezi, fii sigur ca in formula de mai sus, vei esua langa oamenii pe care cu adevarat ii venerezi.

O vei lua de la capat dupa ce cel mai negru scenariu va deveni realitate alaturi de “oamenii tai”.

 

sursa foto: cuvintecelebre.ro

Cu drag,

Iulian Costea

Citat-Dale-Carnegie1

io_sageata

[mc4wp_form]

COSTEA-1

 

Leave a Reply