Dansezi cand esti fericit(a) sau dansul aduce fericirea?

M-am intrebat de multe ori de ce oamenii danseaza atunci cand sunt fericiti?!

Acum imi imaginez un om nefericit care danseaza. Cum arata el? Arata de parca ar vrea sa se incheie dansul, ca un vanzator plafonat, la “usa” unui client ce nu-l asculta.

Tu, ai dansat vreodata, doar asa…sa faci si tu ce face toata lumea la o petrecere? Stii…cand toti iti spun: “Hai, sus, la dans!”…si oamenii fac asta pentru ca au nevoie sa fii si tu acolo, langa ei, cand ei se simt bine, insa nu-ti dau atentie cand ii refuzi cu un zambet si tot insista, continua cu invitatiile…fara sa le pese ca tu nu-ti doresti sa “te misti”.

Toti oamenii fericiti, danseaza sau prin dans devin fericiti?

Si am facut un test, chiar inainte SA SCRIU FRAZA ASTA de mai sus! Am dansat…asa fara un motiv. De fapt nici nu cred ca e nevoie sa ai un motiv. Am pus muzica, am dat-o tare si…4 minute am dansat, apoi m-am intors sa scriu…

Workshop_Marlien_Dans_en_Meer

Inainte de a ma apuca de scris acest material, am citit un articol de la Pera, articol test, in inbox-ul tau, cu 5 intrebari la care sa-ti raspunzi singur.

Intrebarea de la Pera, suna asa:

“Imagineaza-ti acum ca tu esti cel mai bun prieten al tau. Si ai aceeasi situatie identica in care viata ta nu e cum vrei si suferi, nu vezi iesirea. Prietenul tau vine la tine si iti explica situatia si blocajul in care se afla. Ce sfat i-ai da?”
Si uite raspunsul meu, sfatul meu, pentru prietenul meu (pentru mine):
“Concentreaza-te si mai mult pe ceea ce-ti place cu adevarat sa faci, fie profesional, fie personal. Da 100% in fiecare zi, indiferent cum a inceput ziua ta. Nu te lasa afectat de situatii ce nu tin de tine, straduieste-te sa le depasesti daca nu le poti rezolva. Fii uneori mai “egoist” (in sensul bun), ai mai multa grija de placerile si pasiunile tale. Petrece timp, tu cu tine! Gandeste in una sau maxim doua directii, nu-ti mai cere atat de multe pentru ca e posibil sa nu faci bine, nimic. Fa pasi mici in fiecare zi, nu te abate de la planul tau, vezi in oamenii de langa tine, binele, nu-i judeca si nu-i acuza, fii langa ei si spune-le o vorba buna. Odihnestete mai mult si …RELAXEAZA-TE.”
Raspunde-ti si tu la intrebarea asta (da-ti un sfat), fa-o personal, gandeste-te si fii corect cu tine, reciteste raspunsul de 100 de ori, pana intelegi unde e problema si mai ales intelege de ce uneori, “NU POTI DANSA!”
Iti mai amintesti care este moto-ul meu profesional? Daca da, iti reamintesc din nou, daca nu, iti spun acum: “Pregatit sa-ti antrenez echipa!” si asta voi face, asta e pasiunea mea, asta e “hobby-ul” meu si voi merge la drum cu fruntea sus, fara frica de penibil, nefiresc si esec. Unde vreau sa ajung?! Pai, in sesiunile de training si coaching, oamenii vor tehnici, strategii, concret si uita ca totul pleaca de la ei, de la propriile credinte, intelegeri, afirmatii, blocaje, lipsa de intrebari si raspunsuri, etc.
Daca te-a ajutat materialul si ti-a placut, te rog da-i share sa-l vada si altii si poate…sa-si raspunda la intrebare.
Cu mult drag,
Iulian (ce-si pune intrebari) Costea

Leave a Reply