De ce e bine sa te iubesti?

Nu sunt deloc vorbe goale aceste cuvinte “In momentul in care ajungi sa te iubesti, devii fericit iar cei apropiati tie devin si mai fericiti decat tine.” Asta am observat eu!

Am scris candva un articol despre narcisism, intr-un moment in care intr-adevar ma iubeam!  Totusi, ma iubeam si ma uram in acelasi timp. Cum se poate? Te rog sa citesti articolul cu si despre narcisism ca sa intelegi mai bine de ce atunci cand te iubesti, nu te poti numi narcisist! Citeste-l imediat dupa acest articol, chiar aici…

Ma iubeam pentru ca reusisem sa ma iert pentru anumite greseli personale si profesionale, ma uram pentru ca probabil facusem din anumite regrete o boala! Nu am regretat niciodata ceea ce am facut insa am regretat modul in care am facut-o! Toate la timpul lor ar spune tata, insa nu mai pot impaca cu aceasta idee. Si stiu ca suntem multi in aceasta situatie.

Iti dau un exemplu: Era doar o chestiune de timp (2-3 luni), pana sa obtin o pozitie profesionala intr-o corporatie. M-am lasat usor dus de emotii si intr-o zi am luat o decizie. Punct, am zis eu! Imi iau o vacanta si reiau in alta parte am gandit. Am experienta, stiu cum se face, ce mi se poate intampla? Insa timpul nu iarta pe nimeni. “N-am mai avut loc” in piata muncii in sistem corporatist si mi-am creat un alt drum. Nimic rau, insa modul in care am analizat situatia in momentul in care am decis sa demisionez nu a fost tocmai sanatos. Deci, un regret…insa nu sunt suparat pentru pasul pe care l-am facut ci mai degraba pentru modul in care l-am facut. Ti s-a intamplat si tie asa ceva?

Iti dau un alt exemplu: Vreau o casa pe pamant! O casa cu temelie! O casa a mea pe care sa n-o impart cu vecinii de deasupra sau de dedesubt. Intelegi tu! Analizez daca e nevoie si toate semnalele imi spun, DA, fa-o! Si mai apuc de plan. Fac proiect si … ma opresc din nu stiu ce motiv. Deci, un alt regret…decid sa fac, am cca jumatate din bani insa la un moment dat ma gandesc ca poate nu e mometul si dau un pas inapoi. Evident, banii i-am cheltuit. Un regret mare de tot, insa mi-am reluat acest plan si in 3 ani pun totul si pe pamant nu numai pe hartie. Doamne ajuta!

Deci, acum nu sunt 100% impacat cu mine si actiunile mele, insa nimeni nu-i perfect, nu? 🙂

Si atunci cand tu nu esti impacat 100% cu tine, cauti sa rezolvi asta si lucrezi practic la ceea ce nu-ti place la tine! Si te rog sa faci asta. Te rog in primul rand sa fii sincer cu tine, sa constientizezi ce ti se intampla si sa intelegi mai apoi ca totul se intampla asa (bine sau rau), datorita tie si oamenilor de care te inconjori. Si iti spun: TOT CE TI SE INTAMPLA AZI,  TI SE INTAMPLA CU SENS…

Ti-am dat doua exemple 100% reale si punctuale ca sa intelegi de ce e bine sa te iubesti!

OK, deci am zis ca incep sa ma iubesc din nou si ma accept asa cum sunt lucrand in acelasi timp la ceea ce nu-mi mai place la mine. Ma accept, inseamana ca ma las dus si de emotii si de ratiune insa trec la fapte mai rapid decat ieri…

Si in momentul in care tu ajungi aici, ajungi sa te iubesti iti vei da seama ca in toate imprejurarile esti de fapt in timpul potrivit la locul potrivit si totul are un sens!

Iulian Costea

 

Leave a Reply