De vorba cu pitesteanul Mihai Coteț, antreprenor de succes, proaspat intrat in politica

Am stat mult de vorba, vreo doua ore pline. Puteam sa fac acest material sa semene a interviu, insa as vrea sa sune… asa, ca un sir de impresii cu care eu am ramas. 

In loc sa spun ca este descurcaret (mi s-a luat de termenul asta – pentru ca mie mi s-a luat sa fim o natie de descurcareti), o sa spun ca e atent si croit pe treaba.

Asa l-as descrie atunci cand stau fata in fata cu Mihai Coteț, om de bine, proaspat intrat in politica.

Daca ma uit si mai atent, vad o familie dintr-o vreme in care toata lumea are timp pentru de toate. Mi se pare ca ei sunt precum zilele acelea lungi de vara din copilaria noastra, cand nu voiam sa se mai termine si cu totii eram uniti de ceva ce ne tinea bine ancorati.

M-am abatut intentionat de la subiectul Mihai si am scris doar un picut si despre familia lui. Asa mi-a venit sa scriu, pentru ca asta vad eu.

Nu il cunosc de prea multa vreme, insa am suficienta experienta “in a cunoaste repede un om”.

Nu prea m-am inselat in ultimii 5 ani cu privire la prima sau primele impresii.

Mihai este calm. Are o calmitate de invidiat si eu cred ca el de fapt atunci cand este calm, analizeaza. Si te priveste. Si atunci stii clar ca analizeaza. 🙂

Din cand in cand, Mihai este mangaiat usor de catre Cristina.

Cristina este doamna lui cu care are o casnicie de 20 de ani. Cand esti mangaiat in felul asta, sigur “te descurci” mai mult decat elegant si cu familia. Sigur, sigur.

Mihai este manager, lider, si formator de oameni. Este, sigur este, atata vreme cat are cca. 100 de angajati.

Da, Mihai este om de afaceri si stim cu totii ca asta presupune multa asumare. Eu nu stiu insa cum poate fi atat de calm, dar asta poate e doar problema mea.

 

 

 

 

S-a angrenat in politica de cateva luni si eu, ca un muritor, lipsit de idei si intrebari geniale, mai mult de un: “de ce ai intrat in politica?”, n-am stiut ce sa-l intreb.

Mi-a raspuns sec. “Am intrat pentru Pitesti”. Sec de tot. “Asta e misiunea mea.

Vreau sa schimb, (dar nu de dragul schimbarii), stiu sigur ce vreau sa schimb, pentru ca stiu ce vor oamenii si familia mea sa schimbam. Asta e misiunea mea!”, a repetat.

‘Cu un picut de suport de la fiecare, am sa reusesc sa-mi indeplinesc misiunea, obligatoriu alaturi de voi, cei care traiti aici, in Pitesti.”

 

Bine, poate nu a fost prea sec raspunsul, dupa ce am inceput eu sa ma dumiresc ca el nu e deloc teatral.

Nu vrea nimic punctual, nu vrea sa “puna mana pe ceva”, doar ca vrea sa nu faca cum au facut o multime de prieteni de-ai lui. De fapt, vrea sa nu plece.

 

Informatiile cu privire la cifra de afaceri a firmei pe care o conduce sunt publice, oricine le poate vedea. Are bani, are din ce trai.

Daca stai mai mult de vorba cu el, observi cum incepe sa zambeasca usor dupa fiecare fraza terminata. E un semn bun, stie cum sa faca treaba sa mearga si deja “proceseaza” o alta idee.

Nu ii suna atat de des telefonul, dar atunci cand ii suna, il ia atent si stie sa prioritieze fiecare apel, stie cum sa discute cu fiecare coleg si prieten.

Nu pierde imaginea de ansamblu, nu se pierde in detalii chiar daca e atent la ele. Ai multe de invatat de la el. Doar sa vrei sa il cunosti.

Aici isi desfasoara zilnic activitatea.

 

Astfel de oameni sa-i tot cauti.

Am luat la puricat cativa oameni care l-au cunoscut cumva si mi-a iesit asa: “Mihai Coteț ca este un real castig, dupa ce ajungi sa il cunosti.”

Nu-i deloc un tip complicat, daca cumva te gandesti sa extragi asta din cuvinte.

Este chiar foarte usor sa discuti cu el, te primeste in biroul lui ori de cate ori ai nevoie.

Mi-a spus sa spun tuturor ca in urmatoarea perioada prin internemdiul canalelor de socializare, are multe lucruri de comunicat catre oameni. Multe. 🙂

Prietenii l-au ajutat sa isi faca un blog. Asta a vrut el. E molipsitor.

Aaaa, si mi-a mai spus ca are o rugaminte mare pentru tinerii Pitesteni. I-ar placea sa iasa cu totii la vot, atunci cand isi aleg liderul.

Cum ar zice Mama daca l-ar cunoaste: “Mihai e gospodar!”

 

 

Iulian

Leave a Reply