De vorba cu Profesoru’ Ziguli

 

Zilele trecute m-am vazut cu Adi Soare de la Succes Dublu. Pentru cine nu-l stie ca fondator al Succes Dublu, il recunoasteti din filmuletul “Habar nu ai de ce esti in stare ” de pe “you tube”

Inspirat de o idee de- a lui am pornit la drum spre a a o concretiza in fapt.

Inainte de a ”porni”, am sunat la un numar de fix sa ma asigur ca George Ziguli, director tehnic la echipa de baschet din Pitesti (BCMU) este la birou . Mi s-a confirmat.

L-am gasit pe Profesoru’ (asa cum mi-a spus sa-i spun) , cufundat in monitorul calculatorului, uitandu-se la un meci de baschet si mai ales la anumiti jucatori din teren si tehnicile acestora. Era imbract lejer, asa cum si discutia noastra s-a desfasurat .

Un om pe care-l vazusem doar in poze si comparandu-l cu realitatea, nu mi s-a parut fotogenic. Sper sa nu se supere, insa arata mult mai bine in realitate. Mult mai charismatic! 🙂

10338334_670657559638813_6725837696790316758_n

 

Discutia s-a indreptat spre doua puncte distincte .

1. Pustiul meu, care implineste 7 ani si in septembrie si va merge la scoala, e pasionat de baschet. Atunci cand l-am dus pentru prima data intr-o sala unde BCMU Pitesti avea un meci cu cei de la Ploiesti (daca nu ma insel) am vazut pentru prima data entuziasmul lui iesind dincolo de barierele emotionale . L-am vazut traind intens fiecare cos inscris, de o parte si de alta, asa ca la un adevarat pasionat de acest sport Mi-am dat seama ca-i place si am decis impreuna… mergem spre Baschet si vedem dupa. 🙂

2. Stilurile de management sunt diferite, principiile sunt la fel. Leadership-ul este altceva. Managerii administreaza, in schimb liderii populsati de mase, sunt acolo intre oameni si spun ”sa pornim la treaba”. Dupa discutie mi-am dat seama ca dansul e unul dintre acestia. Am vrut sa vad daca local, lumea cultiva pricipiul de leadership.

Deci, m-am dus la Profesor, sa-l rog sa-mi permita sa fiu “observator” la antrenamentele echipei. A fost incantat si imediat ce antrenorul Tudor Costescu vine in tara ” ma da pe mana dansului ”.  Rautaciosii ar spune ca echipa nu e pe roze, insa s-a uitat ca in 2011 intreaga echipa a  castigat cupa Romaniei.

tudor-costescu

Am ”invartit” impreuna la discutii in jur de doua ore , insa nici nu am simtit cum a trecut timpul . Un om cu o modestie rara si deschis la minte.

Si-a schimbat locul si a parasit monitorul pentru a ne aseza fata in fata pe doua scaune egale . Asta mi-a placut si atunci mi-am dat seama ca putem discuta fara griji si fara buget de timp.

Puternic si sensibil, un om de toata isprava. Sunt iremediabil, omul lui. Asta vreau!

Mi-a explicat cum se sfatuieste cu antrenorii, cum discuta cu jucatorii, cum se comporta cu stranierii si de ce se adapteaza jucatorii de peste hotare la Pitesti . Aici e un mediu propice, se vede asta de la o posta. Disciplina, vorbe bune, sudoare si rezultate.

Chiar daca Profesoru’ e managerul clubului, de cele mai multe ori coboara in teren sau e sus de tot in tribuna si tot timpul se pozitioneaza ca un lider.

Acum se intelege de ce il apreciez pe  Profesor?

 

Damien Lamone Kinloch

Subiectiv fiind, pare a fi  preferatul lui Georgica. Si eu cred ca-i cel mai bun din echipa. S-a adaptat usor la Pitesti, se vede asta, s-a adaptat pentru ca asa au vrut cu totii.  Caprarescu, Costescu, Ziguli, toti,

11_32_24_791

 

Acum ceva vreme cand Kinloch juca la o alta echipa din Romania , a rezistat 15 meciuri in teren si nu ca a fost accidentat, ci ca nu s-a integrat, imi spunea Profesoru’. Aici au avut grija cu totii ca el sa se adapteze. L-au primit ca pe un om de-al locului si i-au transformat sederea aici in placere, motivandu-l cum au stiut mai bine. Kinloch Damien este licentiat cu titlul de psiholog .

1000 de ochi pot citi intr-o mie de feluri, insa de retiut este ca o echipa se numeste echipa atunci cand performeaza. Motivul pentru care performeaza e unul singur: Liderul transpune echipei visul lui, iar aceasta il palpeaza si il duce la indeplinire numai daca echipa isi recunoaste liderul.

PS: De la 1 pana la 15 August voi fi numai ochi si urechi pe antrenamentele echipei …cu certitudinea ca mai am multe de invatat.

O sa va tin la curent…

Iulian Costea

Cu drag

Leave a Reply