E destul de simplu sa fii fericit insa tu cauti greul, cauti minutios fericirea

In finalul materialului de azi, iti promit un clip de-a dreptul emotionant, insa pana atunci vreau sa-ti spun si punctul meu de vedere.

Framantarile de zi cu zi te fac sa urlii de durere. O durere surda si un tipăt la fel de surd. Totul se intampla in interior.

Stres, bani, datorii, plati, si incasari sau salarii mici. Nu te mai multumesti cu putin si cauti surse de fericire mult prea departate de tine. Practic te indepartezi de tine si nu mai ai timp de “nimicuri.”

Imi place foarte mult un citat al unul om MARE:

Am avut timp sa fiu egoist si superficial, am avut timp sa fac din regrete o boala incurabila. Am avut timp sa descopar ca lumea in care ma aflu nu e lumea in care mi-as fi dorit sa traiesc, fara sa fiu sigur ca exista vreuna cu care as fi fost compatibila.” – Octavian Paler

Studiile arata ca nu banii ne fac fericiti, insa lipsa lor ne face si mai tristi.

Si chiar daca crezi ca nici prieteni nu prea mai ai, s-ar putea sa te inseli si depinde ce intelegi prin “prieteni”. Cateodata trebuie doar sa iti alegi cu grija cuvintele si sa fii recunoscator familiei, pretenilor si rudelor. Sa fii reconoscator ca te iubesc indiferent cum esti. Doar atat? Gandeste-te ca poti avea bani multi care te pot schimba. De multe ori in rau si daca nu stii cum sa-i privesti (banii) e posibil sa pierzi recunostinta si dragostea celor din jurul tau.

Vezi zilnic oameni care sufera si e posibil sa te gandesti ca o vorba buna nu-i mai poate scoate din starile lor. Nu e asa! Gandeste-te la tine. Atunci cand suferi si o persoana parca iti intelege suferinta si te face sa mergi mai departe, brusc te simti norocos si fericit.

Banii iti alimenteaza fericirea, evident, insa cand nu ai, unde o cauti? S-ar putea s-o cauti tot in bani, insa trebuie sa muncesti mai mult sau sa ai o reteta perfecta de alimentare a fericii din acest unghi.

E destul de simplu sa fii fericit, insa noi cautam greul, cautam minutios fericirea. Daca azi ai suna pe cel/cea caruia ii esti recunoscator pentru tot ce a facut pentru tine cum crezi ca s-ar simti el/ea. Cum te-ai simti tu? Probabil ati plange! Stiti amandoi cat de mult tineti unul la celalalt indiferent de greselile pe care le-ati facut si inca le faceti.

Mama, tata, sora, frate, sot, sotie, prieten – suna-i si recunoaste ca ai momente de slabiciune si ca fara ei poate ai fi fost pierdut in anumite momente. Recunoaste-le meritele si le vei primi inapoi. Spune-le adevarul, spune-le ca ei si prietenia lor sunt totul pentru tine. Recunoaste asta nu fii tare ca o stanca! Nu are sens viata fara prieteni si prietenii!

Daca nu prea te pricepi la cuvinte si legatura dintre ele, ia o coala de hartie si scrie pe ea:

  • persoana/persoanele care au o influenta pozitiva asupra ta
  • scrie si de ce
  • suna-l/sun-o/suna-i si citeste-le ce ai scris pe foaie.

Toate sunt cuvinte si vorbe ce vin din sufeltul tau. Cu totii avem o slabiciune. Faceti-va FERICITI chiar azi!

Apasa play pentru a viziona clipul promis. Nu e cu subtitrare in romana, insa sunt sigur ca vei intelege totul chair daca engleza ta nu e excelenta.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=oHv6vTKD6lg&feature=c4-overview-vl&list=PLzvRx_johoA8PC6S5k5S2SszRQOR8oSEa”]

Cu drag,

Iulian

Leave a Reply