Exercitiu 2 Seminar Bucuresti – Arati bine dar gandesti cam intens

In articolul precedent, spuneam de tipul care m-a supus rapid unui test de recunoastere de sine , prin care “ma excuta sub centura” , intr-un mod placut si usor de inteles. Acela a fost exercitiu 1 , avand la dispozitie un sfert de ora pentru exercitiu si demonstratii. Pentru ca eu am acceptat ideea destul de repede , a venit si exercitiu 2 , cu promisiunea ca o sa lucrez de maine la punctul 1.

 

M-a invitat sa ma ridic de pe scaun si m-a pus sa iau pozitia ganditorului .

“Iulian , daca cineva , oricine, ar avea curajul sa vina sa-ti spuna ca niciuna din credintele tale personale nu e reala si ti-ar si demonstra asta , ce ai face ?”

Oau …am raspuns …

“Nu exista acel cineva si  nu are cum sa-mi demonstreze asa ceva .Nu are cum sa-mi spuna ca pamantul e un octogon , nu are cum sa-mi demonstreze ca nu am 100 de kg , etc…”

L-am facut , mi-am zis , daca la punctul 1 i-am dat repede dreptate , aici i-am luat-o inainte cu gandirea .

Cred totusi ca m-am gandit prea departe , si am fost un pic prea spontan . Intrebarea era simpla “daca cineva , oricine ar avea curajul sa vina sa-mi spuna ca niciuna din credintele mele personale nu e reala si mi-ar si demonstra asta , ce as face ?”

Da , raspunsul era simplu “AR FI URAT RAU DE TOT , CIUDAT CHIAR “, insa m-am complicat in ai raspunde celui ce avea de 2 ori dreptate .

De ce am raspuns asa ?

Pai , nu suntem noi cei mai destepti ? Nu ne place noua sa  raspundem complicat, la o intrebare simpla ?

Ba da , asta ne place , sa parem ma grozavi decat suntem .

I-am multumit din inima partenerului meu de discutie si am picat pe ganduri din doua directii , in nici 15 minute .

 

 

Ti-a placut experienta prin care ma trecut eu ?

Lasa-mi un mesaj , tu ce ai fi facut , ce ai fi zis la punctul 1 (daca ai peste 80 Kg si sub 180 cm) , ce ai fi spus la punctul 2 , daca te-ar fi intrebat ce m-a intrebat pe mine ?

PS: Vezi articolul in care nu aratam deloc bine – Exercitiu 1 seminar Bucuresti – Nu arati prea bine azi

 

Iulian Costea

 

 

Leave a Reply