Faci ce-ti place, deci SUCCES!

“Joaca trebuie sa ramana viata ta. Munca trebuie sa fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ti transforma viata intr-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca”. (Osho).

 

E vineri…uraaaa, e duminica…de ceeee? 🙁

Te regasesti mai sus? Nu e bine daca da.

Si mintea mea a avut set-up-ul de mai sus.

Era joi si numaram orele pana vineri, vedeam in ziua de vineri fericire si relaxare, asta numai in cazul in care vreun sef nu avea grija sa strice totul. Era de fapt mind set-ul meu personal.

Cum sa-ti strice cineva weekend-ul? Cum sa aiba oamenii din jurul meu (de la serviciu) acces la propria-mi fericiere si mai ales de ce?

M-am tot intrebat dar n-am facut nimic o buna bucata de vreme. Nu-mi mai schimbasem stilul de viata de mult si am zis intr-o zi ca e timpul sa fac ceva.

Am umblat foarte setat la partea cu bucuria generata de zilele de vineri si implicit weekend si mai ales la partea cu “ceialati imi pot influenta fericirea”.

Azi, imi plac sambetele mai mult, imi plac duminicile si le “petrec” pana la final, iar lunea ma trezesc cu o ora inaintea tuturor si imi fac planuri pe intreaga saptamana (in masura in care pot acoperi). La fel de mult imi plac si zilele de marti miercuri, joi….

Lucrez si azi!

Cei apropiati mie devin fericiti daca si eu sunt fericit, iar daca eu nu sunt fericit o sa-i fac fericiti pe cei ce nu mai plac. 🙂

Imi place sa cred ca oamenii din jurul meu, oameni cu care lucrez si colaborez, vor mai mereu sa ma ajute sa ma sustina si sa ma incurajeze.

Imi place sa cred insa stiu ca nu poate fi mereu asa sau e prea putin adevarat. Si atunci ce sa faci?

Te antrenezi si iti creezi propriul climat si iti faci propriile reguli dupa care “functionezi”.

Mai sunt momente in care “functionezi negativ”, insa eu cand am asemenea momente gandesc asa: functionez negativ, dar constructiv si rational si astfel pot trece peste asemenea momente si stari mai repede.

Munca munca si iar munca, cam pe asta se pune accent in zilele noastre.

Mie imi place cum suna si nu sunt “workaholic”. Ma odihnesc, ma relaxez, ma joc, depun efort , ajut, imi fac prieteni, etc…asa se desfasoara o zi de munca din viata mea.

Daca intrebi pe cineva pe care nu l-ai mai vazut de o luna, ce face…o sa-ti raspunda ca munca, acasa, munca, acasa…deci, nimic special. Si cand spune asta si se si victimizeaza putin, e clar ca nu-i place ceea ce face.

Aminteste-ti de ceea ce spun majoritatea oamenilor de succes despre placerea de a munci si mai ales imagineaza-ti cum isi petrec viata acestia.

Vad o multime de articole si prezentari despre zona de confort si mai ales sa iesi din zona asta periculoasa. De ce sa iesi?

Nu incerca sa iesi brusc, sa muncesti greu pentru a masura mai tarziu ce ai realizat ci din contra stai confortabil zi de zi si munceste efectiv numai pentru ca sa fii eficient si pentru a te juca.

Schimba-ti anumite obiceiuri insa tine minte ca daca schimbi elemente majore din viata ta si nu-ti fac placeree schimbarile majore, vei ajunge la demotivare.

Si daca pana in momentul in care ai aflat ca ai luat numai decizii gresite si ai actionat in mod distructiv, vrei sa te schimbi brusc, nu vei face decat sa-ti fortezi creierul si il vei priva de idei bune.

Fa-ti planuri, scrie-le, da-le timp, da-ti tie timp, actioneaza, joaca-te disteaza-te, reintorce-te asupra deciziilor luate deja si reajusteaza, si nu ramane doar la o singura ideea de neclintit.

Zilele de sambata si duminica au scop clar de relaxare, insa asta nu inseamana ca daca iti vine o idee buna duminica s-o lasi sa-ti vina luni cand incepi “munca”. Eu am scris acest articol duminica, 14.04.2013. 🙂

Munca e un scop nu o actiune in urma careia sa speri ca intr-o zi se va deschide cerul si va cadea asupra ta abundenta. Adica vei culege roadele. Intai plantezi, apoi culegi.

O zi de munca se masoara in functie de ce seminte ai pus, nu ce roade ai cules.

Atunci cand chiar n-am pofta deloc sa “ma joc”, in speţă sa lucrez, bag mainile adanc in buzunare, asa de parca aş vrea sa le rup si incep si fluier, in timp ce imi vin idei.

Fa-ti propriile reguli dupa care sa functionezi.

Nu lasa pe ceialalti sa-ti strice zilele in care “te joci”.

Nu lasa o idee buna sa treaca pe langa tine, pune-o in practica indiferent daca e week-end. Mai ales daca crezi in ea.

Incepe sa actionezi si nu ramane la o singura idee de neclintit.

Fii abordabil si nu refuza nimic.

Nu te astepta ca dupa 2 ani de munca sa se deschida cerul si sa cada abundenta peste tine.

Joaca trebuie sa ramana viata ta. Munca trebuie sa fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ti transforma viata intr-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca.

Cu drag

Iulian Costea

COSTEA-1


Leave a Reply