Faci diferenta intre noroc si ghinion?

Te lovesti cu roata masinii de o bordura sau un bolovan de pe marginea drumului, cu o viteza de 50 de km/ora.

Te dai jos din masina si incepi sa injuri, si sa pomenesti de toate neamurile si “prietenii” ce te-au blestemat.

Dupa ce rezolvi pana, in timp ce iti reiei drumul exclami: “Ia uite bă ce ghinion!”

Da, intr-o mica masura ai dreptate, dar hai sa reevaluam totul si mai scenarist. Ai 50 km/ ora, viteza legala si brusc te lovesti de o piatra de pe marginea drumului. Pierzi controlulul volanului si te lovesti de o bordura ricosand in masina de pe contrasens. Masina de pe contrasens ricoseaza si ea…etc. Asta ce mai e? Cat de mare mai e ghinionul acum? In scenariul unu esti ghinionist sau norocos? Esti norocos, pentru ca putea fi mai rau!

AI INTELES?

De multe ori nu stim sa facem diferenta intre ghinion si noroc. Totul are o logica. Tot ce ni se intampla parca e coordonat de undeva, de cineva, de ceva si asta te sperie uneori cand constientizezi.

Insa, daca asteptarile tale de la viata sunt presetate doar pe noroc si nu intelegi ca tot ce se intampla “rau” in viata ta, are si o doza de bine, nu prea poti aprecia sau estima o situatie menita sa te ajute sa inveti ceva.

Norcul e perceput in mod diferit si imediat o sa-ti spun ce mi s-a intamplat mie ieri.

Unii cuantifica norocul doar intr-un castig poate nemeriatat la loterie. Altii considera norocul venind din starile de bine provocate de cei din jurul lor. Altii se simt norocosi pentru simplu fapt ca sunt sanatosi, iar altii cred ca s-au nascut sub o zodie ghinionista.

Adevarul e doar in ceea ce percepem noi a fi ghinion si/sau noroc. Norocul nu se cuantifica, el nu poate fi masurat. Poti doar sa intrebi pe cineva cati bani i-a adus norocul, insa acel cineva iti poate raspunde doar dupa un castig peste noapte si mai ales nemuncit.

Nu astepta sa vina norocul in abundenta. Bucura-te de ceea ce esti, de ceea ce faci si considera-te norocos ca citesti acest material. Acum 100 de ani, gaseai astfel de materiale si multe altele, foarte rar. Orice te face sa simti o stare de bine temporara, te face norocos. Trebuie doar sa constientizezi.

Ieri, mi-am stabilit o intalnire cu o veche colega pentru o discutie. Sunt intr-un proiect nou de 1.5 luni si trebuia sa fac cateva meniuri pentru un client. M-am intalnit cu persoana care imi face grafica si printul, inainte de a veni colega si din vorba in vorba, am ajuns sa ma recomande la 3 clienti noi din primele 30 de minute.

Cat timp colega ma astepta la masa vecina de la o terasa din Pitesti, am avut acest scurt dialog cu omul care m-a recomandat la 3 clienti pusi pe lista mea scurta pentru abordare. Am finalizat discutia si am povestit si colegei cum am fost recomandat repede celor 3 clienti si m-am exprimat fericit; SUNT NOROCOS. Am venit pentru o discutie, am extins aceasta discutie, am relationat si am primit instantaneu 3 recomandari.

Da, sunt norocos, dar daca nu-mi dadeam seama de asta aveam vreun motiv de bucurie?

Depinde de cum privesti norocul, depinde ce imagine iti faci cu privire la ghinion.

Cu drag

Iulian Costea

Leave a Reply