Fii pe faza si actioneaza. Dupa 35 de ani, e mai greu decat crezi, dar nu imposibil.

Ieri 11.07.2013, am vazut un reportaj care m-a fascinat si m-a facut sa-mi curga o lacrima de invidie.

Pe Insula Palmier din Dubai, locuiesc si cativa romani, printre care si Iulian Costea, directorul Alcatel Europa. Pentru rezulatatele deosebite in plan profesional i s-au oferit conditii de viata aproape de poveste in plan personal.

Am inghitit in sec, nodul greu din gat. A fost poate pentru prima data dupa mai bine de 2 ani cand am simtit invidie. Partea cea mai buna e ca azi, acum, in dimineata asta la 7.50 am acelasi sentiment. 🙂 Nu mi-a trecut.

As vrea sa ajung sa locuiesc acolo, as vrea sa ajung sa locuiesc intr-un loc ca Insulele Palmier din Dubai, insa nu am posibilitatea materiala si nici nu prea stiu de unde s-o apuc acum sa fac mai multi bani pentru a incerca sa ma vad in acel peisaj.

Nu mai vait si nu neaparat ca dupa  5 minute de interviu al tizului meu, vreau sa traiesc acolo. Nu despre asta e vorba. E vorba ca din nou sunt un pic suparat pe mine.

N-am actionat mai devreme, n-am riscat mai mult, n-am accelerat constant, n-am stiut sa fiu mai ferm. Cred ca daca eram la 20 de ani cum sunt acum, azi erau doi Iulian Costea cu adresa fixa pe Insula Palmier. Dar asta e viata, nu ai mintea de la 32 de ani la 20.

Zece minute mai tarziu, acelasi post TV, ii intervievau pe sotii Zenga. Walter Zenga, sa nu uitam a antrenat echipa Steaua. Acum sotii Zenga au o casa tot pe aceeasi Insula si italianul, isi face aparitia cu doi copii in brate, pe plaja goala si nisipul fin. Poarta o o pereche de jeansi, usor suflecati, un tricou si bineinteles nu poarta pantofi. Acasa, nu se poarta pantofi, Povesteste ca azi e atrenorul unei echipe arabe si ca se simte minunat. Normal!

Ceea ce m-a facut mai meditez un pic, si faptul ca scriu acest material, e o declaratie absolut fantastica a lui.

De la o la 37 de ani, n-am stiut ce e viata, insa azi stiu“, asta a spus omul cu doua maini doua picioare si un cap. Se citea fericirea pe fata lui. Mai rar vezi asta.

In acelasi timp, noi dam vina pe Romania si pe faptul ca nu ne mai creaza locuri de munca. Intr-o masura e adevarat, insa locurile de munca ce le creaza Romania, nu-ti aduc maxima fericire la 37 de ani. Nicodata!

Asa ca daca ai azi 10.000 sau 50.000 de euro, nu mai sta cu ei in buzunar sau in banca. Pune-te la punct in domeniul afacerilor, slefuieste-te, pregateste-te, asociaza-te si investeste in ceea ce crezi tu de cuvinta. Altfel, ii vei cheltui, nici nu-ti dai seama cat de repede si de haotic, iar la 35-37 de ani, e posibil sa-ti cauti un loc de munca prin site-uri de profil.

Personal regret doua lucruri in viata:

1. Ca nu am inteles mai repede, cum sta treaba cu afacerile si profitul.

2. Regret ceea ce nu am facut, nu ceea ce am facut.

Actioneaza, nu mai sta. In Romania nu se va mai schimba nimic, dar absolut nimic.

Citeste si “Toata treaba e de scanteie“. Poate te ajuta acum sa intelegi ceva.

 

Iulian Costea

Leave a Reply