Gunoiul se pune in faras si apoi se arunca

Daca ai momente cand simti ca n-ai realizat mai nimic in viata, nu e capatul lumii si nici al pamantului. E pur si simplu constiinta ta ce a inceput sa comunice in mod direct cu tine. Pana acum se vorbea despre tine. Acum vorbesti tu cu tine!

Tu, poate ai facut, insa nu ai facut ceea ce trebuia, astfel incat cosntiinta sa te alimenteze pozitiv. Sau si mai clar, nu mai esti multumit de tine si cu tine. Gandeste-te ca sunt oameni care inca sunt la zero din toate punctele de vedere si nu se agita deloc pentru ei. Acestia sunt si mai in pericol decat tine!

Daca din momentul asta, incepi doar acuzatii la adresa ta, esti inca odata pierdut. Lasa-le, lasa trecutul, lasa-l acolo unde e. Pune-l in faras si arunca-l in gunoi.

Ai gresit odata? de doua ori? de trei ori?…asta e; acum cand ai inceput sa ai dialog intern, inseamna ca ai constientizat ca te afli in mare “rahat”. Daca te agiti si nu dormi noaptea, ce crezi ca rezolvi. Zici ca vrei sa te intorci in trecut si sa te dai cu capul de pereti sperand ca nu vei mai gresi? GRESIT! In primul rand, n-o sa te poti intoarce, iar in al doilea n-o sa poti dormi noaptea, ceea ce nu-ti va face bine deloc.

Lasa lucrurile se “curga” si corecteaza pe parcurs ceea ce considrei ca ai facut gresit pana acum.

Toata lumea plateste la facturi, nu cred ca exista om sa nu fi gresit, nu exista formula magica pentru o viata de succes si liniste deplina. Tocmai asta e, acestia sunt oamenii castigati; cei ce-si pun intrebari. “Ce-am facut cu viata mea?”, e una din intrebari.

Daca esti inca la etapa incipienta a dezvoltarii tale, intreaba-te: “Ce vreau sa fac cu viata mea?”

Ai facut cum ai crezut tu de cuviinta. Nu e bine?, nu crezi ca ai procedat corect?, schimba-te, schimba comportamente ale tale, schimba obiceiuri, uite-te in jur, plateste facturile, stai la coada la semafor civilizat, treci numai pe verde la semafor, incepe cu lucruri marunte, intra intr-un proiect grandios, fii curajos, risca, fa orice nu faceai acum 5 ani.

In continuarea materialului, o sa-ti astern anumite etape si o sa-ti pun si citate, fara sa-ti mai dau eu explicatii si propuneri punctuale. Doar citeste si fa un rezumat scris, pe fiecare din cele 15. Tine-le pe masa, pe birou, in sifonier, oriunde ai zilnic timp sa le vezi.

1. Orientare spre solutii

  • “Majoritatea oamenilor irosesc mai mult timp si mai multa energie incercand sa evite o problema decat daca ar incerca sa o rezolve”- Henry Ford 

2. Inovarea

  • Inovarea este o un termen siropos? E ceva abstract?
  • Totusi ti se cere la interviurile de angajare.

3. Lucrul in echipa

  • “Lucrul in echipa este mijlocul prin care oamenii obisnuiti obtin rezultate neobisnuite.”

4. Capacitatea de analiza

  • “Nu vei gasi solutii spunand nu exista nici o problema” – William Rostler

5. Invatare continua

  • “Indiferent de ce iti rezerva viitorul, este sigur ca vei fi nevoit sa inveti in fiecare zi din viata ta.”

6. Management de timp

  • “Am observat că majoritatea oamenilor evoluează în timpul pe care alţii îl pierd.”(Henry Ford)

7. Dorinte

8. Actiune

9. Credinte

10. Curaj

11. Fii altfel

12. Lupta

14. Increderea in tine

15. Viata

 

Alte completari, le astept cu drag si interes. Share daca ti-a placut articolul.

Iulian Costea

 

Leave a Reply