Noaptea e pentru somn?

S-a facut deja dimineata. Eu am pus absenta somnului. Nu pot. Nu pot si gata. De doua saptamani. Stiu ca am nevoie de somn, dar nu pot.

Nu vreau somnifere. Stiu ca o sa treaca. Stiu si de ce nu pot dormi. Stiu! Ma macina ceva. Stiu si ce. Pana la urma e de bine. Iti scriu si tie. Stiu ca vei lua totul in serios.

Si tu ai probleme de genul. Si tu dai doua ore de somn, pe doua ore de gandire. Ziua e prea multa agitatie in jur. Noaptea e liniste, e un sfetinc bun, esti tu cu tine. Singur! Si…gandesti. Gandurile ti se amplifica. Cam de trei ori creste intensitatea lor, noaptea.

Omul e plin de pacate. Si nu vorbesc neaparat in sensul ca va trebui sa platesti pentru ele. Cu toate ca o sa platesti.

A venit norocul peste tine, o data. Acum nu mai vine. N-ai stiut cum sa administrezi totul. De la ganduri si pozitie pana la bani. Sau invers.

Astepti! Nu mai vine, norocul.¬†Vorba melodiei “nu stie unde mai stai.” El si-a facut datoria, tu nu! Acum platesti. Vezi? Ti-am zis ca platesti totul in viata!!!

Stai drept si judeca drept. Nu stii ce sa faci? Da-te un pas inapoi, calculeaza si actioneaza. Nu te pripi. Deloc!

Dimineata mananca. La prima ora! De la 10 pana la 12, gandeste intens. Atunci da creierul uman randament maxim. Actioneaza tot in intervalul acesta orar. Daca se poate. La pranz mananca si razi. Relaxeaza-te o ora si revino in viata reala. Calculeaza si ajusteaza. Seara ia o gura de aer mai rece. 10 minute! Iesi la miscare 40 de minute. Ia un ceai bun. Mananca ceva usor. Citeste o stire benefica tie! Lasa TV-ul. Te agita! Citeste doua trei pagini dintr-o carte buna. Dormi. Trezeste-te primul a doua zi si aeriseste! Manaca ceva. Fa-ti un ceai/o cafea si analizeaza. Fa-ti task-urile pe ziua in curs. Impaca-te cu tine. Atat poti. Impaca-te cu cei cu care ai fost certat. Intelege-i! Suna-ti parintii. Spune-le cat de mult ii iubesti. Copilul e la scoala? Ii scrii un mesaj si ii spui si lui ca il iubesti. Gata. Fa calcule serioase la bani. Cat ai, unde-i dai, cat primesti, cu cat mai ramai, cat cheltui? Ai pus 10% deoparte? Acum suna doua trei rude si doi trei prieteni. Spune-le cat de mult ai nevoie de ajutorul lor. Spune-le ca esti om, aminteste-le ca cu totii suntem!

In ultima luna nu prea ai facut nimic din ceea ce scrie mai sus? Vezi de ce nu poti dormi noaptea?

 

 

 

Leave a Reply