Nu mai vreau sa ma mai ascund dupa deget

Eram plin de invidie candva. Acum am mai selectat-o.

Sunt usor invidios doar pe acei ce au dobandit nu si pe acei ce au avut intotdeauna.

Ma uit in continuare la masini super luxoase si ma pasioneaza, insa nu mai simt invidie decat in momentul in care soferul care coboara, se oglindeste in asteptarile mele. Imi place masina, insa daca coboara de la volan un nenea pe care-l stiu de cand era mic ca duce fete in afara continentului si ca e stapanul lor, ma incearca alt sentiment si anume GREAţa. L-as pocni pe insuportabil, insa tin prea mult la mine si la familia mea s-o fac. Si plus ca mi-am setat sa nu mai reactionez decat in acele momente cand sunt fizic lovit.

Dincolo de ceea ce simtim eu si tu paralel cu verbul “a ravni”, despre altceva e vorba.

Am obosit sa fiu un macho sarac si fara succes. Am obosit de pe vremea cand eram in facultate. Nu mai stau de mult cu degetul intins spre toata lumea care ma deranjaza, pentru ca am inteles ca atunci cand un deget e indreptaat catre lume, celelate sunt indreptate catre tine.

Nu ma mai ascund, nu ma mai dau rotund decat pe ceea ce sunt. Am intaietate in ceva, pentru ca stiu, pentru ca am experienta, pentru ca am invatat sa fiu eu, pentru ca stiu si cand sa fiu umil, pentru ca, pentru ca…sunt multe motive la mijloc.

Procesul in care individul se regaseste in viata, are un singur scop; CONSTIENTIZAREA POZITIEI ACTUALE si neaparat daca nu-i convine, urmeaza modificarea directiei. Ai trecut prin etapa asta si nu-i ajuti si pe altii s-o inteleaga? Foarte rau! Si tu ai fi vrut sa-ti arate cineva “cum se face”.

Azi, eu si tu ne declaram multumiti pentru ceea ce suntem si nu pentru ceea ce avem. Si avem. Daca vrem putem face o lista cu obiectele materiale de prin casa sau de prin fata blocului pe care le posedam.

Avem asa:

 • doua masini
 • plasma si lcd in toate camerele
 • scule pentru muzica
 • retro si videoproiectoare
 • canapele de piele, vinilin si velur
 • 30 de icoane
 • 40 de perechi de pantofi si 10 perechi de blugi negri si albastri (sau jeanşi)
 • oale de la tefal
 • aspirator nou nout
 • laptopuri si desktopuri ultra scumpe
 • tablete si iphone-uri, si lista merge ţanţosă inainte.

Dar noi ce suntem? Suntem noi lista de mai sus, sau suntem oameni ce am fost creati sa ne folosim de unelte si sa iubim alti oameni?

Si de fapt intrebarea este; Iubim oameni si ne folosim de obiecte sau invers?

Eu zic asa; hai sa nu ne mai ascundem dupa ceea ce posedam ci sa ne aratam unii fata de altii adevaratele sentimente, pentru ca mai apoi sa facem un pact. Pactul sa sune cam asa: Nu ne mai ascundem dupa deget, spunem si aratam totul in detaliu, totul avand un singur scop si anume corectarea stilului de viata si modificarea directiei daca aceasta e gresita.

 

Cu drag

Iulian Costea

 

Leave a Reply