Numai pentru noi barbatii

Am citit un editorial scris de Dobro ( Mihai Dobrovolschi ), acum vreo 1 luna. De atunci si pana in seara asta am vazut filmulete si imagini, aparate si creme de mi s-a luat. Nu mai dau de acel articol sa-ti dau link-ul, dar poate e cineva dintre voi ce poate face asta. Azi am luat decizia ca trebuie sa incerc si eu, nu inainte de a ma asigura ce senzatii ar trebui sa primesc. Rece, cald, fiori, transpiratie? Da de unde…placere si atentie. Munca si concentrare.

I-am facut suficienta reclama? Am dat destula valoare, incat sa te intrebi “ca rahat a făcut asta”?

Dupa mai multe tentative pe online si direct in magazine, azi am intrat in posesia clasicului aparat de ras. Da domne, asta de jos…

In prima faza nu am stiut daca atunci cand l-am “montat”, am facut-o bine. Eram cu cumnatu’ si l-am studiat vreo 5 minute dupa care am pus stangaci un “Astor” (lama din hartia rosie) si am infiletat. Ni s-a parut ciudat, insa sistemul fiind simplu si imposibil de gresit ceva, am zis “wtf”- ăsta e tată.

M-am cremuit pe fata; n-am avut crema din aia clasica, insa am folosit spuma si am inceput.

In momentul in care lama mi-a atins fata, m-am si incordat. Am strigat-o pe nevastă-mea sa vina sa ma vada, de parca reparam un televizor LED de ultimu’ răgnet cu o surubelnita boantă. N-a vrut sa vina, a zis ca ii e frica si ca taica-sau se taia de fiecare data cand il folosea.

Nici macar o secunda n-am reusit sa ma relaxez, insa simteam cu adevarat cum parul de pe fata mea e pur si simplu taiat. Auzeam puternic, cum “astor-ul” isi facea treaba.

Mai intind o mana de spuma si inca una si inca una. Da, de patru ori, pentru ca n-am tehica si m-am obisnuit sa fie usor cu barbieritul.

Băăăăă, societatea asta ne-a dat numai chestii simple de facut in ultimii zece ani. Contabilii nu mai au caiete, au computere…

In fine, imi dau seama in timp ce ma “rad”, (si acum vi tu si zici ca numai rahatii de rad ) ca barbieritul de azi nu se compara cu barbieritul din vremea lui tata.

Acum barbeiritul e ceva fin, ceva rapid, o necesitate ce o realizezi cu usurinta fara s-o mai iei in serios cand “esti in ecşăn”.

In vremea lui tata si a lui bunicu’, barbieritul era o sarcina, o munca, necesita concentrare si dovedea grija fata de tine! Era cu adevarat barbatesc! 🙂

Nu mai sta, ia-ti un aparat din asta, si incepe să tai la barbă.

E misto mă sa fii barbat, mai ales cand cauti căile de alta data, caile clasice!

Comenteaza direct cu profilul de Facebook.

Iulian

Leave a Reply