Oamenii si oportunitatile nu se ascund, poate nu cauti tu suficient

Cand eram mic, ma trezeam la 2.45 dimineata sa ma uit la NBA. Astazi avem acces la atat de multe, incat nu mai e nevoie sa facem ”mari eforturi”, pentru a ne satisface aceste minime si ieftine distractii. Problema e ca ne dorim sa facem totul cu eforturi minime si rezultate (financiare, profesionale, personale), maxime. Einstein spunea ca ”Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.”

De cand scriu pe investestecorect.ro am primit tot soiul de ”recomandari”, insa cea mai intalnita a fost sa renunt ca nu merge.

De fiecare data am tinut sa intreb ”ce sa mearga?”. Aici (www.investestecorect.ro),  scriu treburi sufletesti, treburi despre mine, treburi despre experienta mea. De ce sa nu mearga? Sa ma plictisesc eu, sau cum? Atunci cand consider ca nu mai merita sa fac asta, n-o s-o mai fac, insa nicidata n-am scris aici pentru bani. Din in cand printre articole, mai gasesti cate o poza sau cateva cuvinte despre activitatea mea de  *”manager interimar”. 

*manager interimar=preiau un proiect in care antrprenorul are incredere in mine, si-l duc acolo (proiectul) unde am cazut impreuna de acord. Cresteri, consolidari, start-up-uri..etc. In special pe latura comerciala.

Revin, nu stiu exact cati au alta mentalitate acum, dupa ce au citit aici ceva ce i-a ajutat, nu stiu cati sunt cei ce tac si oricum imi sunt superiori (ca de asta tac), nu am masurat zilnic cati intra aici, pentru ca scopul a fost acela de a scrie pentru mine. Ulterior, mi-au sosit invitatii de a scrie pentru alte site-uri sau blog-uri, sau altii au scris despre mine. Cu o parte ”am colaborat”, cu altii deloc…mi s-au cerut foarte multe sfaturi despre vanzari, managementul vanzarilor, despre cum sa-si deschida oamenii un blog, dupa cat timp vin veniturile pasive…etc. Nu am refuzat pe nimeni in prima faza. O fata s-a indragostit de mine, un baiat de asemenea…una peste alta…in Iulie 2014, fac 2 ani de investestecorect.ro si oamenii din introducere au avut dreptate ”nu merge” (aici sunt usor ironi, vrand sa subliniez ca am blogul are 2 ani de activitate. In Pitesti nu ai ce sa faci, aici e totul condus politic, fratii sunt cei mari cu venituri mari, in rest…VITREGIE”; cam acestea sunt declaratiile si convingerile la nivel de oras.

Si daca e asa si daca nu, treaba e simpla. ”Muta-ti cascavalul” sau alearga dupa altul. Nu-ti convine orasul, te impiedica cineva sa faci ceea ce-ti place, du-te, fugi acolo unde ti se permite. Cred ca au fost zeci de oameni (inclusiv la seminariile si training-urile sustinute de mine), ce au incercat sa ma ”demonteze”. Dar eu, mi-am vazut de treaba si slava domnului, AM PROIECTE.

Si ca sa arat ca sunt si mai bun, in final de 2013 am decis (impreuna cu familia) sa ne mutam in Bucuresti, acolo unde oportunitatile (adevarul meu) sunt mai mari. Si, NU, nu ne e frica deloc. Au fost 3 ani cand eu plecam luni si mai veneam vineri in Pitesti, practic petrecand cu familia 1 zi/saptamana. Nu m-a impediacat nimeni si nimic sa fac ceea ce vreau cu viata mea, nici nu mi s-au deschis usile singure, unele au ramas zavorate, majoritatea proiectelor (de manager interimar/trainer) au fost in afara judetului, insa eu aici stau, in Pitesti.

Ceea ce am scris in inceput are o mare relevanta pentru mine, pentru ca aici am cunoscut oameni cu adevarat profesionisti si oameni ce m-au influentat si motivat.

descărcare (1)Si o sa incep cu Dl. Ziguli, sufeltul echipei de baschet (eu asa il stiu dincolo de functia ce o are).

Un om cum rar ti-e dat sa intalnesti. Un om cu un umor discret, un om mare si la propriu si la figurat. Un suflet cat o sala mare, ticsita cu spectatori patimasi. Un om ce nu se sfieste sa planga cand vorbeste de sotia dansului. Un om caruia i se citeste pe fata dragostea fata de Alex, baitul cel mare, atunci cand vorbeste despre el. O mana mare se intinde catre tine cand te saluta si esti cuprins de tot. E totusi o mana calda a unui om plin de emotie si totodata de pasiune pentru sport, in special pentru baschet. La un meci n-ai cum sa nu-i auzi vocea, indiferent unde te pozitionezi in sala. E acoperitoare si puternica ca a unui tata ce nu vrea sa i se intample ceva rau fiului sau. Un dialog cu ”profesorul”, ridica iti motivatia pentru cel putin cateva zile si e mai apasatoare decat orice material menit sa te motiveze. Are povestile cu el intotdeauna. 

La o discutie amicala, impreuna cu cativa dinte prietenii de generatie ai dansului, unul dintre ei aminteste de Ziguli cel tanar ce nu pierdea nimic niciodata, sau daca pierdea odata, recupera totul in secunda urmatoare si ”nu mai juca.” 

Si asa, ca o concluzie, eu caut oameni ca profesorul Ziguli, ii caut si ii gasesc. Profesorul ramane mereu in agenda mea, iar vizitele vor fi atat de dese pe cat posibil. Imi place compania lui, o savurez chiar.

Mergi la un meci de baschet la Sala Sporturilor si o sa dai de dansul in partea stanga tribunei chiar la mesele de sus sau in ultimul rand al tribunei. Daca nu-l vezi, sigur o sa-l auzi. Du-te la el, saluta-l si spune-i ca ai citit despre el aici (daca nu-l stii). O sa-ti placa omul.

Daca-l stii, sper sa fii de acord cu mine.

Vor urma si alti oameni pe care ii stiu, oameni deschisi si calzi.

Daca ti-a placut articolul, dau un like aici, si un share.

Iulian Costea.

1014271_533863226651581_117590020_n

Leave a Reply