Picatura Chinezeasca

Folosesc foarte des in sesiunile de coaching, termenul “picatura chinezeasca” si pun il in rol ca pe o buna tehnica de obtinere a rezultatelor.

picatura

Cand ceri ceva si vrei neaparat sa si obtii, te concentrezi pe acel ceva la maxim, insa uneori, tu, nu esti o prioritate; asa ca daca mai vrei sa obtii acel ceva, aplici “picatura chinezeasca.”

Daca mai sunt oameni care inca nu stiu ce este aceasta picatura chinezeazsca, iata si sensul originar.

Sensul originar, primar al acestei expresii, se referă la realităţile istorice din China. Potrivit unui punct de vedere foarte răspândit, „picătura chinezească” este denumirea populară a torturii, dar nu a oricărei torturi, ci a torturii cu apă: victima era legată astfel ca pe frunte să-i cadă, într-un ritm anume, picături de apă. Apa folosită era rece, iar picătura trebuia să cadă în acelaşi loc. Acest tip de tortură se consideră a fi unul dintre cele mai sadice, provocând nebunia victimei. Forma respectivă de tortură a fost descrisă de Hippolytus de Marsliis în Italia secolului al XVI-lea.

 

Tu si eu, sensul si “tehnica”, “PICATURA CHINEZEASCA”, il ducem repede la figurat, si nu vrea sa insemne tortura ci perseverenta, consecventa, insistenta in tot ceea ce-ti propui.

De obicei un singur telefon nu rezolva totul si trebuie sa insisti, un singur e-mail transmis catre receptorul tau s-ar putea sa nu fie suficient pentru ca tu nu esti o prioritate in acel moment, o singura poveste nu ajunge sa poti asigura educatia copilului tau, o singura “vizita”, la biserica pentru a-ti relaxa mintea si sufletul, s-ar putea sa nu fie de ajuns!

 

Cu spor,

Iulian (aplicand picatura chinezeasca) Costea

1014271_533863226651581_117590020_n

Leave a Reply