POVESTEA LUI ANDREI MIHAIL GOLESTEANU – APCA Arges

De curand (2 Aprilie), a fost “Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Nu, nu se sarbatoreste aceasta zi, ci scopul acestei zile e de constientizare asa cum scrie mai sus.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007.

O zi plina si de mare importanta si pentru centrul APCA din Pitesti, centru coordonat de Andreea Badea. Impreuna cu multi oameni de bine, Andreea a organizat un eveneniment soldat cu o defilare prin centrul Pitestiului, iar seara s-a incheiat cu un spectacol caritabil.

Dand timpul inapoi, acum ceva vreme scriam despre Denisa (citeste aici), o fata a unor prieteni de familie ce in urma cu vreo doi ani a primit o veste ce a venit ca un cutremur pentru familia si cunoscutii acesteia. Denisa este autista si in fiecare zi, ea, membrii APCA, si familia…”lupta” pentru a incerca s-o faca bine, pentru ca ea sa se bucure de o viata normala si pentru o integrare cat mai buna in societate.

Astazi, o alta poveste ce si pe mine m-a pus din nou sa gandesc si sa inteleg iar, ca Dumnezeu e singurul ce le stie pe toate si ca “norocul” si asteptarea nu sunt strategii.

“Povestea lui Andrei Mihail Golesteanu”, spusa de parinti

“S-a nascut la data de 28.10.2001. si este din Comuna Merisani, Sat Dobrogostea, Jud. Arges.

Andrei, s-a nascut la termen (9 luni) cu o greutate de 2,200 kg, primind la nastere nota 8. Avand o problema la picioare, a trebuit gipsat din prima luna pana in a noua luna, iar de la zece luni pana la 1 an si 7 luni a facut gimnastica recuperatorie pentru ca nu putea merge si nici macar nu putea sta in fund din cauza lipsei de fier. Pe partea de verbalizare, Andrei inca de la 8 luni spunea: mama, tata, papa, apa. Insa  la varsta de 1 an Andrei nu a mai spus nimic, nici macar cuvintele pe care le spunea la 8 luni. In urma acestor consecinte am mers la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, sectia neuropsihiatrie la Dr. Punga, astfel primind diagnosticul de intarziere mintala si de limbaj.

unnamed (1)                            El, este Andrei.

La 4 ani, am mers la Bucuresti pentru ca nu se vedea nici o schimbare, desi urmasem tratamentul medicamentos recomandat. Acolo am facut investigatii nenumarate: analize, tomografie, E.E.G. In urma acestor investigatii am primit acelasi diagnostic, doar tratamentul medicamentos a fost putin diferit.

La Pitesti, am inceput sa facem terapie de recuperare si logopedie, mai exact la C.S.C.H Trivale, dar fara nici un rezultat.

La varsta de 6 ani am mers din nou la Bucuresti la  Dr. Selea pentru alte investigatii si RMN. In urma acestor investigatii am primit acelasi diagnostic; intarziere mintala si de limbaj, urmand in continuare tratament  cu trofice cerebrale.

La centrul APCA am ajuns prin intermediul doamnei Andreea Badea (presedinte APCA), care la randul ei are un copil cu autism.

De cand suntem la APCA, progresele lui Andrei sunt mari si vizibile, el nu vorbea deloc, acum spune cateva cuvinte. Am trecut si pe limbajul semnelor (mimico-gestual), scrie dupa dictare si se descurca foarte bine pe calculator si tableta.

Nevoile personale pentru sustinerea terapiei sunt de minim 1800 de lei pe luna, iar noi nu putem acoperii deca 700 lei pe luna. Suntem constienti ca are foarte mare nevoie de cat mai multa terapie.

Sper ca pe viitor sa se integreze in societate si sa se descurce “cat de cat”. ”

Eu, incerc sa concluzionez asa; Parintii spera, terapeutii muncesc mult, acesti copii nu prea stiu ce se petrece cu ei, iar noi ceilaltii, “norocosii” cautam non-stop si constant surse de fericire ce vin din exterior, cand de fapt fericirea este in interiorul nostru.

 

Daca vrei sa iei legatura cu parintii lui Andrei, contacteaz-o pe Andreea Badea, presedinta APCA la telefon: 0742.020.158.

Adresa: Str. Florariei, nr. 3, Pitesti, Arges, Romania
Nr. Registrul Asociatiilor si Fundatiilor: 12/RA/2011 Judecatoria Pitesti
Cont Bancar:RO35RNCB0789120601740001 deschis la BCR, CIF: 28110763

PS: Poti citi si despre “CENTRUL APCA”, aici.

“Povestea Denisei Negrei”, aici.

Iulian Costea

1014271_533863226651581_117590020_n

Leave a Reply