Pur si simplu nu mai poti? Ia-ti o pauza

Si ajungi seara acasa frant dupa o zi plina. Se spune ca o zi de munca plina se cunoaste atunci cand esti istovit de puteri si nu vezi altceva in fata ochilor in afara de pat. Oare?

Ce sa ai ai timp de meditatii si sa-ti evaluezi ziua? De unde?… somn adanc si de maine o alta zi din aceeasi categorie.

Si cand mai analizezi ce ai facut in ziua/saptamana respectiva? De tine cine mai are grija?

Oamenii de succes nu muncesc pe branci, unde mai pui ca fac exact ceea ce le place!!! Atunci cand faci cu adevarat ceea ce-ti place nici nu mai simti munca.

Insa, daca pici rupt de obosit dupa o zi de munca, nu inseamna neaparat ca ai fost sau ca esti eficient.

Si ca sa vezi intr-adevar daca esti sau nu eficient si sa poti sa-ti antrenezi vointa, fa urmatorul lucru:

ATUNCI CAND AI CEL MAI MULT DE LUCRU, IA-TI O PAUZA DE O ORA.

Ia pauza asta numai pentru tine si relaxeaza-te. Exact!!!, in mijlocul zilei, in mijlocul evenimentelor, ia o pauza de relaxare. In fiecare zi daca se poate! Mergi intr-un parc si citeste ceva relaxant. Savureaza un pranz delicios. Plimba-te pur si simplu. Orice te ajuta sa te eliberezi de stresul provocat de multitudinea de operatiuni.

Napoleon, chiar in timpul luptei cand nu mai avea solutii si strategii de cucerire, tragea un pui de somn de 10 minute pe front. Se trezea si ii veneau idei geniale.

Fie ca esti angajat, fie ca esti antreprenor, pauza e bine venita. Dovedesti ca ai putere si ca respecti una dintre regulile stricte ale asertivitatii:

Poti reveni asupra unei decizii luate si modifica elemente sau iti poti schimba radical decizia.

Poti gresi, poti esua, poti sa fii slab…dar nu-ti mai poti permite sa nu iei o pauza pentru tine.

Inainte sa-mi iau aceste pauze, care in fond ma fac mult mai eficient si ma ajuta in concentrare, veneam acasa seara…beam un ceai, mancam ceva si somn de voie. Un somn greu, fara sa ma odihnesc in totalitate si demotivare crasa.

Acum, vin seara acasa si pur si simplu ma uit pe geam. Iau aer, ma bucur de racoare si ma gandesc putin la ziua de “maine”. Ma trezesc dimineata (inaintea tuturor) si-mi fac panul de bataie pe ziua in curs.

Atunci cand task-urile devin urgente, in mijlocul evenimentelor, imi iau o pauza de o ora si imi golesc mintea de “cele distructive”.  Stii de ce? pentru ca nu exista sarcini urgente… Revin in activitate mult mai atent ma concentrez mult mai bine, avand mintea limpede.

E dreptul tau la pauza, e decizia ta cu privire la tine.

 

Cu drag

Iulian Costea

Leave a Reply