Respect, dragoste si invataturi

Pot sa fac fata unor situatii emotionale, cu brio. Pot sa aplic anumite reguli in gandire atunci cand mediul si oamenii intentioneaza sa ma puna la pamant. Am iesit si sper ca in continuare sa pot sa ies din situatii dificile. Am suferit si sunt sigur ca viata mai are multe sa-mi arate.

Dar sunt si norocos. Am luat in urma cu noua ani o decizie, de care ma bucur si azi. Ca mai toti tinereii, am avut pana pe la 24 de ani o viata destul de agitata. Lucram si petreceam noaptea, ma trezeam dimineata, ma alimentam cu energizante, etc. Decizia mea, e sotia mea. Decizia mea se numeste Valentina, dar eu ii spun iubita.

Nu e prima data cand realizez ca am luat cea mai buna decizie, si nici ultima. Sunt sigur!

Se spune ca in majoritatea cazurilor, oamenii care scriu cel putin o carte sau bloggerii, scriu din frustrare. 90% adevarat.

Si totusi exista si un 10%, acest 10% ce te face sa scrii din dragoste si respect. Mare lucru pentru acel om, care mai intai respecta si apoi iubeste. In viata, ai impresia ca ai parte de un sir ilogic de evenimente. Toate se intampla cu sens si toate evenimentele sunt menite sa te influenteze si sa-ti constientizeze pozitia, punctele tari si slabiciunile. Fa un exercitiu de imaginatie si gandeste-te bine la un sir de evenimente consecutive ce te-au afectat, si  mai apoi la aceleasi evenimente si cum anume te-au responsabilizat. Chiar si la nivel de discutii.

Incepeam materialul prezent prin: “pot sa fac fata unor situatii emotionale, cu brio“. Da, asta pentru ca imi antrezez creierul.

Dar, cand te loveste bilologia, poti sa ai cel mai antrenat creier cu putinta, ca tot suferi. Si ma refer aici la starile biologice ce-ti afecteaza corpul.

Nu sunt doua ore (n.r), de cand am reusit sa ma ridic din pat. Am zacut cu amar si neputinta mai mult de 48 de ore. Mi-a venit sa plang de neputinta mea, si toate antrenamentele cu mine, n-au avut sorti de izbanda impotriva unei banale raceli.

Iubi a mea, era de garda. Eu acasa cu baiatul meu de aproape 8 ani. Abia deschid ochii si dau sa ma ridic.

-Stai tati, ca ti-am pus termometrul…aud asa ca prin vis. Totusi era real, baiatul meu a simtit ca ardeam ca un cuptor.

Mi-a citit si mi-a spus din nou cu aceeasi voce din vis “Tati ai 39 cu 5, mie mi-e frica”. In momentul ala, am zis ca trebuie sa dorm, pentru ca daca ramaneam constient, trebuia sa ajung la spital.

Mi-am dat seama ca nu-i un vis din momentul in care am auzit conversatia telefonica, dintre Iustin si mama lui. Sub indrumarea mamei lui, el cauta in frigider medicamentele de care se considera ca e nevoie. Sincer, nu-mi amintesc cum le-am inghitit.

As vrea sa exagerez, insa nu e deloc asa. O banala raceala, o banala febra, te pot face sa nu te mai poti ridica din pat, oricat de mult ai incerca? Si tocmai pe mine? Nu pot sa cred!

Dupa cateva ore doi oameni frumosi din viata mea, imi dadeau toata atentia de care aveam nevoie.

Un coktail cu comprese reci, medicamente, ceaiuri, otet si multa dragoste m-au ridicat din pat abia dupa 30 de ore.

Sunt sigur ca nu mai trebuie sa spun ce am invatat eu din aceasta experienta. M-am inconjurat de oamenii de care am nevoie. De azi pot sa spun cu mana pe inima, ca o sa “ma antrenez” la maxim, sa-i respect si sa-i iubesc si mai mult.

 

Daca as trece dincolo de aceasta latura, am invatat din nou cat de importanta e sanatatea.

 

Cu drag

Iulian Costea

 

 

Leave a Reply