Si daca îsi facea casa?

M-am intrebat si eu, dar mai mult ma intreaba prietenii nostri, din comunitatea investestecorect.ro.

Cum sa investesc domne’ corect, in a’ste vremuri?

Da, asa e aveti dreptate cu totii in legatura cu vremurile astea, insa ce sa facem? Una din solutii e sa asteptam resemnati dar plini de speranta, vremuri mai bune. 🙂 Da’ sigur vin aceste vremuri sau ne imbatam cu apa rece?

Exemplu punctual de investitie corecta

Unul din oamenii de succes si reala valoare din Romania, avea in urma cu 15 ani, fix 60.000 de euro, proveniti din vanzarea casei parintesti.

Avea multe variante de “cheltui” banii. Inteligent sau nu, a ales sa-si faca o casa. Nu mai stiu unde, oricum avea mai multe optiuni; Timisoara, Arad, Resita…

Asteptand arhitectul, i-a venit o alta idee…”Ce-ar fi sa investesc in mine”? Si asa a facut.

A plecat la studii in G.B, a studiat 2 ani Managementul afacerii, iar de restul banilor a facut un M.B.A. Toata “afacerea” l-a costat 50.000 de euro.

I-a pierdut pe toti in in mai putin de 5 ani.

Stai !!! I-a pierdut, sau i-a investit?

Hai sa vedem ce face in prezent omu’. Deci, in primul rand, sau al doi-lea, e angajat part time la o societate si incaseaza lunar cca 15.000 de euro si, preda si management, in diverse proiecte din care ma incaseaza vreo 10.000/luna. Total 25.000 de euro. E drept ca e incarcat la maxim, insa si-a asumat si-i place.

Povestea lui merge mai departe indiferent de ceea ce cred eu sau altii despre viata si investitiile lui.

Din punctul lui de vedere, a investit corect. Din punctul meu de vedere, a identificat investitia in el ca pe o oportunitiate excelenta si nimeni nu-i poate lua pregatirea.

500 de euro, 1000 euro, 2000 sau 20.000 de euro pot reprezenta o investitie corecta daca vrei s-o vezi asa…

PS: Intrebarea mea: CREZI CA TI SE POTRIVESTE UN WORKSHOP? click sa vezi despre ce e vorba.

 

Iulian Costea

 

Leave a Reply