Stop, si de la capat

 

NIMIC NU RAMANE LA FEL!

Mi-a fost frica de schimbare si pot sa spun ca m-am vindecat total. Insa pana am ajuns aici…

La fel esti si tu, cel/cea care atunci cand in viata ta cea mai mica decizie poate schimba doar o parte din confortul tau. Atunci cand se intampla asta, se instaleaza si disconfortul. Nu esti pregatit sa dai 10 ani de confort total pe 10 zile de munca asidiua, schimbare si reorientare.

Sa-ti spun de ce; obisnuind creierul intr-o singura directie, atunci cand ii vei “comanda” o alta, nu se va mai simti in “apele lui” si iti va dicta tot felul de alte directii mult mai simple si confortabile.

DE OBICEI SCHIMBAREA DUREAZA PUTIN

Te-ai reorientat, ti-a propus sa mergi si sa actionez altfel decat ieri, e mai mult decat clar ca schimbarea e singura solutie. Ti-ai propus, stii ce e de facut, insa cand actionezi si faci un pas inainte, executi si doua miscari inapoi plus 100 de scenarii negativiste.

Schimbarea, e doar o chestiune de constientizare. Schimbarea nu-ti poate aduce decat bine. Daca ai decis sa schimbi ceva, e clar ca asa nu mai merge. Insa uiti repede acest aspect si te-ai intoarce la vechile obiceiuri in secunda doi cand creierul simte disconfort. Aici e totul, forteaza-te sa mergi inainte, nu trisa si tine drumul drept.

Da, schimbarea dureaza putin si e vorba de cateva secunde de constiinta. Vei munci mai mult sau mai putin, asta nu conteaza. E important sa stii, ca daca stai pe loc, nimeni nu va veni sa repare un sistem de mult stricat, daca nu pui tu mana pe treaba si mai ales daca nu decizi.

In ultimii 3 ani, am schimbat 5 proiecte si toate au fost foarte diferite, tocmai din dorinta de a-mi obisnui creierul cu schimbarea. Vreau sa-l adaptez celor mai bruste schimbari si sa ramana fara reactie atunci cand eu decid ceva.

Cunosc oameni care lucreaza de 30-35 de ani in acelasi loc si la auzul cuvantului schimbare se invinetesc la fata. Asta e, acolo s-au obisnuit si e mai mult decat clar ca nu vor mai face niciun pas ca sa inteleaga ca schimbarea e buna. Poate nici n-au nevoie de schimbare.

Noi, generatia tanara de azi, trebuie sa intelegem ca nimic nu trebuie, insa e de datoria noastra sa ne incurajam pe noi la schimbare si la adaptare, apoi pe copiii nostri. Ei nu vor mai suferi, atunci cand vor intelege ca nimic nu ramane la fel.

Un manager, pus proaspat in functie, intelege repede la ce se expune si:

-actioneaza

-decide

-modifica

-revine

-comunica

-etc…, astfel incat la sedinta de finalul lunii, nu va mai sti cum anume a procedat, insa se vor vedea rezultatele. Daca nu a decis, nu a modificat, nu a revenit la o decizie, risca sa declara pierderi, deci nu s-a adaptat.

Pot sa-ti recomand sa citesti “Cine mi-a luat cascavalul“, ca sa vezi si tu cat de buna e schimbarea si cat de mult bine ne face.

Dupa numai doua saptamani de la schimbare, te vei simti cu adevarat util. Vei fi alta persoana, te vei respecta si o sa primesti mult mai mult respect. O sa rasufli usurat dupa ce lucrurile se vor aseza. Ai decis sa schimbi ceva, lucreaza cu placere in fiecare zi si nu trata superficial nimic. Apoi, vei vedea ce frumos se vor aseza lucrurile.

Schimbarea a adus in lume PACEA, tot schimbarea ne-a dat nou masini mai bune si mai frumoase, aceeasi schimbare permite la sute de mii de romani, ca si copiii lor sa studieze in alte tari.

Confortul nu se simte decat atunci cand crezi ca e cazul sa faci o schimbare.

“Inainte era mai bine”. Serios? Intreaba-te ce era mai bine?

 

Iulian Costea

 

Leave a Reply