Tine-ti banii in BORCAN – Capitolul II

Repejor, un rezumat la capitolul I.

1. Am spus ca eu am fost numarul 1 in gestionaarea gresita a banului.

2. Sistemul pe care ti-l propun nu e neaparat corect, SI o sa vezi singur/singura utilitatea lui, SI trebuie sa ai rabdare sa citesti tot materialul si sa treci la fapte.

3. Nu-ti gestionezi toti banii si asta e frumusetea. Practic, te invat cum sa nu ramai falit atunci cand castigi ”bine.”

4. Daca fiecarui viciu ”greu”, sau pasiune extreme le dai toata atentia, la bani de ce sa nu te gandesti zilnic?

Gata cu rezumatul capitolului I.

vica1

Capitoll II

Pentru acest material, ti-am promis ca o sa-ti spun de ce trebuie sa-ti ti o parte din bani in borcan.

E destul de simplu pentru mine azi. Atunci cand sunt liber, in week-end si in alte zile, nu mai planific nimic cu banii mei, insa cand lucrez si cheltui mai multi bani pe neprevazut, dau atentie banului meu, astfel:

1. Dimineata, dupa ce pornesc motorul masinii, ma uit cati bani am la mine si din ei, minim 10-20%  (depinde cat am) ii pun intr-un portofel separat (minim bancnota, am mai spus). Uit de ei pana seara.

2. Niciodata in timpul zilei nu cheltui din banii din portofelul special, din simplul motiv ca seara, ei au alta destinatie. Ajung intr-un borcan, transparent (o sa-ti explic in materialul urmator, de ce trasparent).

3. Stiu ca banii din portofel, pe timpul zilei si din borcan pe timul noptii si urmatoarelor zile, sunt bani de ”viata si de moarte”. Un pic cam horror, nu?  De ce? Pentru ca astfel nu umblu deloc la ei. Pur si simplu sunt langa mine tot timpul dar nu folosesc din ei. Prietenii mei, carora li se alatura alti prieteni zilnic. Mi-am creat doua circumstante VIATA SI MOARTE, tocmai ca nu e bine sa te folosesti de aceste ”extreme”.

viva

O sa-ti arat si poze cu portofelul din masina si borcanul din casa, intr-unul din articole.

Acum, te las sa-ti imaginezi singur/singura, cat vei ”scoate” din depozitul tau numit generic ”BORCAN”, la final de an si cum ii vei numara. Deci, nu e vorba de gestiune pentru ca nu vei sti cu exactitate niciodata cat ai pus deoparte.

ITI  MAI DAU O ANCORA MAI JOS, O PRINZI?

Si, ca sa te mai linistesc un pic, doar un pic  🙂 (la treaba cu viata si moarte), gandeste-te la o vacanta in Egipt sau Dubai…sau oricare alte destinatie, vacanta pe care ti-o planifici de mult si nu prea ai gasit solutii pana acum. Daca consideri ca acolo e o chestiune de ”V-M”, ai tratat-o fara eforturi si fara datorii.

Raman dator pentru articolul urmator cu doua lamuriri:

1. De ce borcanul trebuie sa fie trasparent.

2. Traducerea ”conceptului” viata-moarte pentru economiile tale plus alte ”surprize” si exemple punctuale ale mele.

Cu drag,

Iulian (care a trait fara economii) Costea.

  Contiuare Capitolul III – aici                                           

Imi poti dau un like si aici, acum construiesc si o pagina de fani si mi-ar placea sa contribui si tu: https://www.facebook.com/pages/Iulian-Costea/268969709923285?ref=hl

PS: Daca n-ai citit Capitolul I, da click aici sa-l citesti.

Leave a Reply