Tine-ti banii in BORCAN – Capitolul III

Mi se pare respect de sine sa ai tot timpul un ban pus deoparte,

insa daca nu ai nu inseamna in totalitate ca nu te respecti ci mai degraba nu ai fost educat in aceasta directie. Eu, unul n-am fost educat sa strang bani, mai deloc.

Pana de curand nici eu nu faceam asta insa am inteles ca fara bani deoparte, esti ”terminat.” Din pacate nu stii niciodata cand ai nevoie si stii cum e ”Cand ai tu, au toti, cand n-ai tu, n-are nimeni.”

Trebuie neaparat sa fi citit capitolul I si II sa poti sa citesti acest capitol III. In caz ca nu le-ai citit, le poti citi accesand link-ul de mai jos.

descărcare (1)

                https://www.investestecorect.ro/tine-ti-banii-in-borcan-capitolul-i/

Ramasesem dator, asa cum scriam in capitolul II, cu doua lamuriri.

1. De ce borcanul trebuie sa fie trasparent.images (1)

2. Traducerea ”conceptului” viata-moarte pentru economiile tale.

Si, daca crezi ca pana aici nu are nimic sens, si daca oricum nu crezi ca vei gasi ceva util pentru tine, opreste-te la fraza aceasta si intelege ca pana nu esti tu dispus sa face ceva util pentru tine, niciun articol sau material din aceasta categorie nu te va face sa actionezi ca atare.

Iti spun doar atat: Pana in 2007 am fost cea mai reticenta persoana de pe pamant pana l-am intalnit pe Tiberius Budulea (nu conteaza cine este, mai ales ca lui nu-i place sa se vorbeasca despre el), si totul s-a dat peste cap in interiorul capului meu. Am fost de-a dreptul burdusit de mine insumi si am inceput sa caut. Nu stiam ce caut, nu stiu daca am gasit, insa stiu ca sunt aproape de ceea ce cautam cu adevarat, dand evident si peste lucruri de care credeam ca am nevoie si de fapt nu am avut niciodata. Totul m-a ajutat, dar nu uita ca am cerut ajutor, mai mult sa mai putin. Niciodata direct, dar am citit si aplicat mult.

Te rog sa nu te superi ca am facut aceasta paranteza, insa am primit mesaje de la oameni reticenti (nu stiu de ce n-au postat direct in comentarii pe blog), de la oameni ce pun usor, usor in practica, si asteapta cu nerabdare urmatorele capitole. Cumnatul meu, mi-a aratat zile trecute borcanul lui. Nu-i transparent dar e ok. Daca vrei, cu acordul lui o sa-ti arat poze. 🙂

 De ce e bine ca borcanul sa fie transparent?

Mai mult decat transparent, borcanul trebuie sa aiba o forma unica. Il gasesti in orice Hypermarket si te sfatuiesc sa cumperi din prima zi in care ai decis ca acolo vor sta 10-20% din banii tai, unul mare…(borcan).

Daca borcanul tau nu e trasnparent, vei simti ”abundenta” si vei vedea ”gramajoara”, doar atunci cand il vei desface. Probabil aici vei zice ca e mai bine ca nu umbli la ei, insa eu o sa-ti spun ca mai avem o regula care se numeste VIATA-MOARTE.

Avantaje punctuale ale borcanului tau MARE si TRANSPARENT:

1. Daca ai copii, vor vedea ce e in interiorul borcanului si cum acesta (interiorul), ”se umfla”,  si o parte din educatia lor financiara, o predai fara sa vorbesti foarte mult.

2. Sotia/Sotul tau, pot face parte din planul tau de economii, fara sa fortezi lucrurile. Stii, la tara, cand membri unei familii vad cum li se ingrasa porcul din cotet vazand cu ochii, se bucura amandoi. 🙂

3. Vei vedea dimineata si seara o chestiune ce motiveaza pe toata lumea. Vei vedea BANI care se inmultesc. 

Daca te gandesti sa iei vreodata de acolo vreo banconota, sa cumperi un pachet cu cafea, cele 3 avantaje se vor trasforma instant in ”minciuni”. Banul vrea sa stea la locul lui, unul peste altul si atrage alt ban…:) Tine mine asta. ”Banii nu mai vin la tine daca tu spui ca atunci cand ai bani, vrei sa-i dai mai departe!”

Conceptul ”VIATA-MOARTE”

Stiu ca suna un pic horror si mi s-a mai spus, insa daca tu folosesti acest V.M (acronim), ca pe ceva interzis daca nu se intampla una din cele doua, devii din ce in ce mai stapan pe situatie si automat din ce in ce mai bogat. Depinde doar de cat pui acolo si de perioada in care reusesti sa te ti strans de acest OBICEI.

Deci, V-M se poate numi altfel, numai sa intelegi ca vor exista doua extreme in care te poti folosi de acesti bani. In niciun caz nu poti pune benzina in rezervor si nu poti face cadouri cu acesti bani, pentru ca te vei minti singur.

Iti mai promisesem poze cu portofelul meu si borcanul meu, insa nu e momentul. Inca!

                                              Va urma…

Cu drag,

Iulian (ce se straduieste sa puna bani in borcan) Costea,

PS: Stiu ca te pricepi la matematica, sa faci niste calcule, si in materialul urmator o sa facem calcule (simple), sa vedem pe doua tipuri (practic), de castig unde poti ajunge in 10 ani, sau chiar 5 ani. Crezi ca reusesti?

Imi poti dau un like si aici, acum construiesc si o pagina de fani si mi-ar placea sa contribui si tu: https://www.facebook.com/pages/Iulian-Costea/268969709923285?ref=hl

Leave a Reply