Viata nu-ti cere s-o platesti

Niciun om nu trebuie sa plateasca nici un pret al vietii pe care a primit-o.

Doua zile sunt cele mai importante zile din viata ta.

Ziua in care te-ai nascut

si, 

Ziua in care ai inteles de ce?

Aud din ce in ce mai des ca suntem datori vietii pe care am primit-o si trebuie sa-i dam un sens acesteia.

Citat-George-Bernard-Shaw

 

foto: cuvintecelebre.ro

Un prim pas pentru a reusi sa intelegem de ce suntem aici, e sa nu ne mai uitam deloc la televizor. Nimeni nu are intentia de a te ajuta gratis in nicio ipostaza, mai ales televiziunile. Totul se da la schimb. Totul se plateste. Primesti informatie proasta, obtii stagnare sau chiar involutie. Primesti informatie de calitate, obtii evolutie.

Familia e singura care iti intelege partial problemele si din frica de a te supara si mai tare iti da dreptate in aproape orice ipostaza.

Revin. Niciun pret nu e prea mare atata vreme cat privesti viata in ochi si ii zambesti. Viata nu e ceva foarte serios si niciodata nu e un exemplu de “asa da.” Nici n-are cum sa fie, pentru ca nu functionam cu totii dupa aceleasi retete. Cand te mai acuza cineva ca esti foarte plimbaret, doar zambeste-i, cand cineva iti spune ca esti mult prea superficial, roaga-l sa-ti arate cum si-a dat seama si zambeste-i (nu la job, pentru ca seful are dreptate mai mereu :)). Cand ti se reproseaza ca dai prea multi bani pe haine, fa o poza celui ce-ti zice asta, roaga-l sa-ti faca si tie una si comparati-va…(valabil pentru mai ales atunci cand ti se spune ca nu haina face omul, sau invers). Cand te acuza ca ai o masina prea mare pentru orasul in care locuiesti, arata-i ca nu te intereseaa parerea lui. Daca ai investit toti banii in carti si esti acuzat pentru asta, zambeste…:)

Daca ai citit pana aici inseamna ca esti un om inteligent si stii ca fiecare functionam diferit.

Cand un om joaca daca-i pui muzica de pe CD iar tu ii pui muzica pe o caseta, inseamna cu nu mai vrei sa joace. Ai inteles? Este vorba de cum vrem sa comunicam celorlalti ca nu ne intereseaza parerea lor.

Nimeni nu are dreptul sa te judece dupa alegerile tale, deci viata nu are nici macar un pret infim. Trebuie doar sa intelegi ce trebuie sa faci tu in aceasta lume, ce-ti place mai exact si aia sa faci. Sa nu te lasi condus de influente si oameni ce vor sa fi ca ei. Fii ca ei si nu vei mai fi tu. Iti doresti asta?

Nu te certa cu nimeni si nu-ti sustine vehement punctul de vedere. Nu merita! Tu, meriti ce e mai bun, meriti sa faci alegerile pe care ti le dicteaza inima si rationamentul, nu alegerile pe care ti le dicteaza mediul inconjurator/ turma. Cand faci ce face toata lumea, obtii ce obtine toate lumea.

E greu sa te diferentiezi de ceilalti, dar merita. 🙂

Citeste si “8 mari regrete ale varstei 30-35 de ani.”

Descarca gratuit prima mea carte incadrata la “DEZVOLTARE PERSONALA” – aici

Iulian Costea

Leave a Reply